Boldog nő, magasra emelt kézzel, 2024, boldog új évet!

Az év kezdetével mindannyian megfogalmazunk célokat és terveket, és szeretném megosztani veled, hogyan segíthet az önismeret, valamint az új szokások kialakítása ebben a folyamatban. Mint ahogy segített nekem is tavaly, tudod írtam a karácsonyi levelemben, mennyi képzésen, tanfolyamon és mentoringon vettem részt. Sokat fektettem magamba és állíthatom nem bántam meg!

Szeretettel köszöntelek és veled együtt üdvözlöm az új évet, amely remélem, hogy tele lesz izgalmas lehetőségekkel és pozitív változásokkal számodra! Én mindent megteszek érte!

Azt mondják, "ha nem ismered a támadót, esélyed sincs védekezni ellene." 

Ez a mondás nem csak a fizikai biztonságra vonatkozik, hanem az élet minden területére kiterjed. Az önismeret az egyik leghatékonyabb eszköz, amivel rendelkezhetünk a támadások ellen, legyenek azok külső vagy belső kihívások.

Azt tapasztaltam, hogy azok a nők, akik ismerik magukat, könnyebben hoznak az életükben fontos döntéseket. Ez az önismeret kiterjed az egész megjelenésre is, hiszen az, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, meghatározza az öltözködésünket, a sminkünket, és a frizuránkat is, sőt szó szerint kiül az arcunkra, a bőrünkre. A külső megjelenésünk totálisan összhangban van a belső önbizalmunkkal, amely egy oda-vissza folyamat.

A megjelenésünkre gondolva, képzeld el, hogy mennyivel magabiztosabb és vonzóbb lehetnél, ha azt tükrözöd, aki valójában vagy. Tudom, mert, bár későn kezdtem el ezt tudatosan alkalmazni, folyamatosan érzem a változást magamon. Most vagyok 60 éves, bizony, és csak 10-12 éve alkalmazom ezt a technikát. Fontos vagyok magamnak és nem engedhetem el ezeket az értékes éveket úgy, hogy ne azt éljem meg, amit igazán szeretnék, és ne úgy, ahogy igazán szeretném. 

Az új év kitűnő alkalom arra, hogy kipróbáld azokat az új stílusokat, szépség praktikákat és  sminktechnikákat, amelyek valóban kiemelik egyediséged, akárhány éves is vagy. Merj változni, merj kísérletezni és meglátod, jobban fogod magad érezni a bőrödben.

De ne feledjük el a belső változásokat sem! Az egészséges életmód kialakítása révén olyan energiákat szabadíthatunk fel, amelyek segítenek megvalósítani az álmainkat. Az új szokások kialakítása nem csak az egészségünket javítja, hanem önbizalmunkat is növeli, és jobb döntéseket hozhatunk az élet minden területén. Ezt is megtapasztaltam és állíthatom, gyökeresen változtattam az életmódom némely területén. Voltak, amelyek eddig is jól működtek, de tudtam új szokásokat bevezetni az életembe, melyek javítottak az életminőségemen. Az étkezésem és a sportolási minőségem területein bevezetett változtatás gyors eredményeket hozott.

Tudom, hogy hol támad az ellenség és már tudok védekezni ellene. 

Védekezz te is. Az ellenség ott van a fejedben, a gondolataidban, amikor lebeszéled magad arról, hogy úgysem fog menni. Az ellenség ott van a konyhádban, a szekrényedben, a fürdőszobádban, amikor olyan ételeket tárolsz, ami nem tesz jót neked, vagy felhalmozol szépségápolási cuccokat, amelyeknek a fele is elég lenne a hatékony bőrápoláshoz, vagy sminkedhez. És ott van a szekrényedben, amikor ezer éves ruhákat tárolsz, hogy majd jó lesz egyszer valamire. De folytathatnám mindenféle kütyüvel a sort, amelyek megbújnak lakásod rejtett zugaiban.

Ebben az évben tehát merjünk nagyot álmodni, és merjünk változtatni! Az önismeret ereje és az új szokások kialakítása segít abban, hogy valóban boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet éljünk. Kezdjünk együtt tisztogatni életünk számos területén, hogy teret engendjünk az új, egészséges és hasznos dolgoknak! Az ismeretlentől való védekezés kulcsa abban rejlik, hogy először önmagunkat ismerjük meg mélyen és őszintén. Ezáltal nem csak a szépségünk lesz kifogástalan, hanem az életünk is.
 

Legyen 2024 az év, amikor tényleg a legjobb változatunkká válunk! Inspiráljuk egymást az önismeret felfedezésére és a saját életünk megfelelő irányítására.

 

Szeretettel Csilla 

a te szépségápolási szakértőd és támogatód