A peptidek szokatlan képességeik miatt különösen hatékonyak az anti-ageing bőrápolási termékekben. Például segítenek a ráncok helyreállításában, mégpedig úgy, hogy segítik a kollagén képződését. A peptidek javítják a bőr rugalmasságát a simább, fiatalosabb bőr érdekében.

2021-01-08 08:30

Egy új trend van kialakulóban. A clean-beauty, azaz a “tiszta” szépítőszerek divatja. Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy amelyik krémes tégelyen olvasható az organikus vagy natúr stb… jelzés, az csak jó lehet. Nos ez nagyon lassan, de végre megdőlni látszik. 

2020-11-07 21:30

Kell-e és lehet-e késleltetni a bőröregedés tüneteit? A megelőzés mindennél fontosabb. Az idő kerekét nem tudjuk visszafordítani, de megelőzéssel nagyot lépünk előre a bőrápolásban. A testünket is megtámogatjuk fontos vitaminokkal, miért ne tennénk ugyanezt a bőrünkkel?

2020-10-24 09:30

Mit tegyél ha a bőröd így  öregszik? Miből gondolhatod, hogy anti-ageingre van szüksége a bőrödnek? Különböző tüneteket más anyagokkal érdemes kezelni. Nem mindenkinek való ugyanaz a krém. Nézzük sorban mit látok én és persze mit tapasztalhatsz Te is magadon?

2020-09-25 16:45

Több hibát is elkövethetsz nyaraláskor a bőrápolásoddal kapcsolatban. Tudom ilyenkor kicsit lazább vagy, de érdemes végig gondolni, hogy mit is vigyél magaddal, amikor nyaralni indulsz. Mire figyelj, mielőtt összeállítod a bőrápoló csomagod? Saját tippjeim.

2020-08-07 06:00

Az életkorral járó biológiai sajátosságok alapvetően befolyásolják bőrünk állapotát. Mellette egyenértékű fontosságú az életmód, amely szintén jelentős befolyással bír bőrünk állapotára. Azt is tudnunk kell, hogy bőrünk állapota ugyanúgy változhat, akár a kedvünk, az egészségi állapotunk. Mégis vannak alapelvek, melyeket érdemes megfogadni.

2020-05-28 10:15

Serkenthetjük belülről a kollagén termelését? Minden nő álma, hogy a megereszkedett arcbőrtől és a ráncaitól, a dehidratáltságtól búcsút vegyen. Nos az idő kerekét nem forgathatjuk vissza, de kozmetikusként vallom, hogy bőrünk állapotának javulása csak komplex módon érhető el és ebbe a nutrikozmetikumok, azaz a bőrt tápláló étrendkiegészítők is beletartoznak. Érdekes japán kísérlet, tanulmány olvasgató a cikkben. Azóta le nem mondanék a napi adagomról! 

2020-05-08 17:15

Megosztok egy nagyon hasznos írást. Minden benne van, amit a kollagénről tudni szeretnél. Hogyan hasznosul a bőrödben? Mikor használd? Kinek való?

2020-04-14 11:45

Kezünk védelme irritáció ellen - gyakori kézmosás idején

Sajnos a gyakori kézmosás és fertőtlenítés előbb-utóbb kikezdi a kezünket. Nyilván nem kerülheted el a kézmosást, hiszen ez az egyik legjobb módja a vírus terjedésének megakadályozására. De a sok zsírtalanítás, kikezdi a kezünket, hiszen a eltávolítja a bőr védőrétegét a hidrolipid filmet és a védő savköpenyt. Ráadásul a gyakoriság miatt nincs elegendő ideje újraképződni, ami normális körülmények között csak pár órát vesz igénybe.

2020-03-21 09:30

Miért töretlen a sikere a mezopen eljárásnak? Mióta a kozmetikai iparba bekerült ez a kis csodamasina, egyre több cég adja ki a saját gépét, mert töretlen a sikere  ennek az eljárásnak. A kezelésnek nyilván vannak korlátai, ugyanakkor sok előnye.

2019-10-22 07:45
  •  
  • 1 / 3