Divattippek

Alcím: Szeretnél új színt, új stílust az életedbe? Itt találsz néhány tanácsot! 
Kék Púder kozmetika
2023-04-06 19:00
...

Öregasszony nem vénasszony… Hogyan lesd el az olasz donnák sikkjét?

A 60 az új 40 szokták mondani, ma már korántsem számítanak idősnek azok, akik betöltik az 50., 60. 70. életévüket. Bár sokat változott a világ, de itthon még mindig nem „illik” sikkesen öltözni egy bizonyos kor felett, pedig még ilyenkor is bőven belefér a megjelenésbe némi extravagancia. Mutatom, hogyan!

 

Mit tanulhatunk az olasz nőktől?

Az olasz hölgyek korát bizony sok esetben nehéz megtippelni amikor az öltözködésüket vesszük alapul, hiszen ők még 50-60 éves korban is fiatalosak, sőt, nem félnek egy kicsit merészebben öltözködni. Rajtuk még azoknak is megakad a szeme, akiknek alapvetően semmilyen érdeklődésük nincs a divat irányába. 

Titkuk valószínűleg az (azon túl, hogy a stílus a vérükben van), hogy nem restek kísérletezni egyes kombinációkkal, és időt szánnak magukra.

Az olasz donnák gardróbja jellemzően tele van stílusos, minőségi ruhadarabbal, ráadásul ezeket bátran illesztik egymáshoz újabb és újabb szetteket megálmodva. Remekül elegyítik az elegáns holmikat hétköznapiakkal, ami által egy olyan sikkes megjelenést alapoznak meg, ami helytáll egy kellemes délutáni sétán, vagy akár egy üzleti megbeszélésen is. 

 

Mi magyar nők miért nem merünk egy kicsit bátrabban öltözködni?

Ez egy olyan kérdés, amelyre nehéz megtalálni a választ, azonban számos teória létezik.

Kezdjük a történelemmel: a régi, különösen a falusi társadalomban az idősebb nőknek (sőt, már a férjezett asszonyoknak is) illetlenség volt színes ruhákat, kibontott hajat, kacér darabokat viselni, és ez valószínűleg mélyen beleivódott az öltözködési kultúránkba. Később a politikai-gazdasági helyzet nyomta rá a bélyegét az öltözködésre: a polgárodással, majd a háborúval számtalan változás következett be. Az utána következő időszakkal a hazai ruhaipar határozta meg a divatot, ami – legyünk őszinték – nem mindig afelé tendált, hogy kibontakoztathassuk az egyéni stílust. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy testalkat, színtípus vagy ízlés!

Bár ma már jóval több a választási lehetőség, mégis benne van a társadalomban kimondva-kimondatlanul, hogy 40, 50, 60 éves kor felett már nem feltétlenül illik kivágottabb, rövidebb, vagy éppen színesebb darabokat viselni. 

A gazdasági szempontok sem elhanyagolhatóak: egyre nagyobb a szakadék a vásárlók pénztárcája és a divatüzletek árai között. Végső soron ezeknek „köszönhető”, hogy a legtöbb magyar nő biztosra megy, és olyan darabokat választ, amikkel nem lehet mellényúlni: a mindenhez illő fekete kabát, a divatból soha ki nem menő farmer, a pulóver, ami ápol és eltakar… Idősebb korban pedig különösen jellemző mindez. 

Pedig, ha megtalálod az alkatodhoz illő darabokat és mersz egy kicsivel nagyobbat álmodni a megszokottnál, akkor máris túl léphetsz a saját árnyékodon, elismerő pillantások kereszttüzében találva magad még akkor is, ha csak a boltba indultál!

 

Mi a titok?

Nincs is titok, csupán néhány apró trükkre van szükség, hogy a meglévő szetteket újragondold. Nem kell mindent kidobni, nincsen semmi baj az alapdarabokkal. Ha neked is sok ilyen van a ruhatáradban, akkor érdemes beszerezned néhány színes kiegészítőt vagy egy látványosabb napszemüveget.

Ezek az apró részletek egyetlen mozdulattal segítenek sikkessé varázsolni az amúgy „biztosra menő” szettet. Csupán arra kell ügyelned, hogy ne vidd túlzásba, hiszen a stílus épp arról szól, hogy a kevesebb több, a több kevesebb.

Ma már számos bolt várja a hazai hölgyeket, ha öltözködésről és divatról van szó. Fontos azonban, hogy időt szánj arra, hogy megtaláld a saját stílusodat, összeállítsd a neked legjobban álló szettet, és minden nap úgy lépj ki az utcára, hogy amikor meglátod magad a tükröződő felületeken, magabiztosan mosolyogva lépkedhess tovább!

Ne feledd: öregasszony nem vénasszony – ragyogj minden nap, mindegy, hány éves vagy!

Üzenj ITT ha érdekel a stílustanácsadás.