jobban tudom mint te, anya lánya
Ő jobban csinálja
Valóban jobban is tudja?
2024-02-11 05:45
...

Még a legjobb testvérek, barátnők, sőt anya lánya között is lehetnek nézeteltérések. Bizony nem egy lineáris vonalon hömpölygő örök jókedv a kapcsolat, még akkor sem, ha alapjaiban jól elvagyunk egymással. Sőt kifejezetten szeretjük egymást és megszakítani sem akarjuk a kapcsolatot, hiszen akkor nagyon hiányozna.

Előfordul, hogy dühös vagy azért, mert a másik jobbnak tűnik a szemedben. Ő valahogy jobban csinálja mint te. Irigyled, mert csinosabb, nyugodtabb, vagy jobban rendszerezi az életét. Azt érzed, hogy a tiéd nem olyan gördülékeny, sokat kapkodsz, állandóan fáradt vagy. Gyakran másképp viselkedsz, mint ahogy valójában szeretnéd, mert másolni akarod őt. Általában tudattalanul. Ő nem te. Hatással van rád édesanyád gondolata, mert úgy mondja, hogy csak az lehet a jó, az egyetlen helyes út, amit ő mond? Pedig ez nem így van.

Te is édesanya vagy a saját családodban. Feleség vagy a te férjed mellett. Mit tegyél, ha észreveszed magadon a frusztráltságot, a dühöt, a másikkal szemben? Lépj hátra és egy ideig ne találkozzatok. Nem “örök harag sose akarlak látni”, csak adj időt magadnak, hogy megtaláld a saját hangod a saját életedben. A te életedet te éled és a veled szoros kötelékben lévők, akikkel nap mint nap együtt vagy. Hagyj időt magadnak, hogy lásd nálad mi működik jól a mindennapokban. Hagyd a gondolataid áramolni, nézz rá a te napi ritmusodra, a személyiségedre, a kedvteléseidre és a kötelességeidre.

Úgy van jól, ahogy te csinálod! Nálad így működik a rendszer. Ez a te életed, a te családod, a te kapcsolatod. Nem jobb és nem rosszabb, mint bárki másé. Csak eltérő, mert a tiéd. Találd meg a hangod. Ehhez kell egy kis csend, kell egy kis távolság, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb zöldje kissé megsárguljon. Akkor jöhetnek  újra  a találkozások, beszélgetések, ahol hangot adhatsz annak, hogy nálam ez így működik, de tetszik a tiéd is, mégis nálam ez vált be. Ez az én családom.