peptidek
2021-01-08 08:30
...

A peptidek a ma legnépszerűbb összetevők, melyeknek hatása igen sokrétű. Azért nem nevezem hatóanyagnak, mert nem közvetlenül a bőr táplálása a feladatuk. Más úton hatnak a bőrre, általában valamilyen folyamatba avatkoznak be és így közvetve fejtik ki jótékony hatásukat. A peptidek két vagy több aminosavból felépülő láncok, tehát apró fehérje töredékek, a fehérjék pedig testünk építőkövei. Legtöbbjüket az öregedésgátló krémekben lehet megtalálni, de léteznek pigmentfolt halványító, hegkezelő, gyulladásgátló peptidek is. Ezek az egyedülálló bőrápoló összetevők olyan funkciókat látnak el, amelyeket más bőrápolási elemek nem tudnak. Bizonyos peptidek akár megszüntethetik az invazív eljárások szükségességét, hasonló eredményeket hozva.

A peptidek szokatlan képességeik miatt különösen hatékonyak az anti-ageing bőrápolási termékekben. Például segítenek a ráncok helyreállításában, mégpedig úgy, hogy segítik a kollagén képződését. A peptidek javítják a bőr rugalmasságát a simább, fiatalosabb bőr érdekében. Növelik az anyagcsere hatékonyságát, segítenek a bőr helyreállításában, beleértve a kisebb sebek és a bőrbetegségek, például pattanások okozta hegesedést.

Egyes peptidek javítják a keringést, egészséges ragyogást kölcsönözve a bőrnek. A peptidek védenek a szabad gyökök károsodása és a bőr zsírtartalmának megváltozása ellen, segítenek a pigmentfoltok halványításában. A kiszáradás ellen is küzdenek, hogy a bőr fiatalabb, üdébb és ragyogóbb legyen.

Az acetil-oktapeptid-3 varázsa, melyet a Matis 3 terméke is tartalmaz, a Hyalu Essence, a HyaluPerf Serum  és a Hyaluronic-Age ...

Ez a peptid hasonlóan működik, mint a Botulinum Toxin injekciók. Helyileg alkalmazva ez a csodálatos peptid a toxin beinjekciózása nélkül is hasonló eredményt érhet el a fiatalos bőr megtartásában.

A homlok és a szem körüli ráncokat, az izmok folyamatos összehúzódásából adódó begyűrődések okozzák. A klinikai vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy az acetil-oktapeptid-3 lenyűgöző eredményeket ad, csökkenti ezeknek a ráncoknak a mélységét, és más módon célozza meg őket, mint a Botulinum Toxin. Az acetil-oktapeptid 3 olcsóbb, biztonságos és enyhébb, mint a Botox  injekció. Ezen okok miatt egyre többen fordulnak a szelíd megoldásokhoz, például a peptidekhez, különösen azok, akik idegenkednek az orvosi beavatkozástól. De sokan használják Botox beinjekciózás után is kiegészítésként, hiszen megnöveli annak tartósságát. A Matis corrective termékcsaládja pont ezt az alternatívát kivánja nyújtani. 

 

forrás: https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/skin-restoring/acetyl-octapeptide-3.html

http://www.theskinspecialist.com/blog/pep-talk-about-peptides/