Divattippek

Alcím: Szeretnél új színt, új stílust az életedbe? Itt találsz néhány tanácsot! 
Alt
2019-01-06 19:00
...

Mi az amitől azt mondják rád, az öltözékedre, az otthonodra, hogy olyan “Ágis” vagy olyan “Csillás”? Miért van az, hogy egyikünknek jól áll a fodros, virágos blúz, míg másikunknak a bakancs is remekül áll?

 

Csupán a testalkatodtól függ vajon? Korántsem. Akkor mi az a plussz, ami megadja a Te saját stílusod? Ez a személyiséged! Ez határozza meg a stílusjegyeid! Ezért nem lehet sablonban gondolkodni, amikor stílustanácsadásról beszélünk. A személyiséged határozza meg, hogy mit tudsz magadon elfogadni, miben érzed jól magad. Az a Testílusod. 

 

Hogyan tudod ezt bátran kifejezésre juttatni? Nos ebben sem vagyunk egyformák. Lehetsz extrovertált vagy introvertált típus. Ha extrovertált személyiség vagy, könnyen kifejezésre juttatod a véleményed, ami megmutatkozik az öltözködésedben is. Amennyiben introvertált típus vagy nehezebben mutatod meg ki is vagy valójában. Gyakran érezheted azt, hogy máson tetszik egy ruha, összeállítás, ... titkon elképzeled magad is benne, de biztos, hogy nem veszed fel.

 

Hogyan alakíthatod ki a Te saját stílusod bármilyen is a személyiséged?

Biztosíthatlak róla, hogy a stílus alakítható! 

  1. Inspirációnak nézegess fotókat, magazinban, ineterneten. Nagy gyűjteményre lelhetsz a Pinteresten. De véletlenül, olvasgatás közben is találhatsz remek ötletet. Mentsd el magadnak azokat a képeket amelyek tetszenek, függetlenül attól, hogy fel mernéd e venni vagy sem. Találhatsz magadnak olyan személyiséget, aki minta számodra. Nem feltétlenül híres emberre gondolok, bár lehet, ha tetszik a stílusa ... de lehet, hogy egy kedves ismerős fog inspirálni téged. Ha nyomtatott médiában talász számodra kedves fotókat, azokat vágd ki, gyűjtsd össze, akár mappába is rendezheted őket. Ne csak ruhákat gyűjts, hanem ékszereket, sálakat, táskákat, cipőket, bármit ami megfog téged, színvilág is lehet, amit közel érzel magadhoz. Nézegesd őket többször, vedd elő, fontos, hogy “szokja a szemed” a látványt.
  2. Próbálj kimagadon először egy-egy darabot. Figyeld magad, hogy érzed magad benne, milyen visszajelzéseket kapsz másoktól. De konkrétan lemásolhatsz egy szettet is, ami megnyerte a tetszésedet. 
  3. Minél többet inspirálódsz képek által, annál könnyebben fogsz vásárolni, mert a szemed úgymond “rááll” arra a színre, formára, amit sokat nézel és könnyebben észre fogod venni az üzletekben. Így szép lassan átalakul a ruhatárad. Bátrabb leszel, rákapsz az ízére a stílusodnak.
  4. Ha rátaláltál arra a stílus vonalra, amiben jól érzed magad, jöhet a finomhangolás. Hogyan viseld munkahelyen, otthon, városi viseletben, alkalmi megjelenéskor. Hogyan illeszd a stílusod a testalkatodhoz.