Bőrápolás

Vezérkép:
2020-08-07 06:00
...

Milyen bőrápolókat viszek magammal a nyaralásomra?

Több hibát is elkövethetsz nyaraláskor a bőrápolásoddal kapcsolatban. Tudom ilyenkor kicsit lazább vagy, de érdemes végig gondolni, hogy mit is vigyél magaddal, amikor nyaralni indulsz.

Kérdéseid, melyeket tegyél fel magadnak csomagolás előtt:

  1. mennyi időre utazol
  2. milyen éghajlat, időjárás lesz ott előreláthatólag
  3. milyen programokon fogsz részt venni

Senki, gondolom te sem szeretsz feleslegesen cipelni holmikat a csomagodban. Persze tudom, ha autóval utazol, kicsit megengedőbb vagy te is, mit ahogy én is, hiszen az autó elviszi, inkább eggyel több, mint eggyel kevesebb.

Az első kérdés azért fontos, hogy milyen mennyiséget csomagolj krémből arclemosóból. Ha csak pár napra ruccansz el otthonról, mondjuk egy hosszú hétvégére, akkor elég lehet csak krém mintát vinned a kedvenc arcápolódból, testápolódból. Amennyiben egy vagy több hét, inkább állíts össze utazó csomagot, azaz vegyél ki kisebb utazó tégelyekbe, flakonokba mindenből, amit itthon is használsz. Én ezt így szoktam megoldani. Fontos! Ne a nyaraláskor próbálj ki új terméket. Mindig a kedvenc, bevált bőrápolóid vidd, ne az éppen kapott, tartalékolt mintákat. Lehet, hogy az épp nem a bőrödre való, nem tolerálja, neked nem tetszik a minősége és máris nem érzi jól magát a bőröd, így te sem.

Mit érdemes vinned?

Arctisztítót mindenképp, arról ne mondj le. Hiszen még több szennyeződés érheti a bőröd, mert sokat tartózkodsz a szabadban, többet izzadsz, törölgeted az arcod. Praktikus lehet a micellás víz, all in one termék, sminklemosásra is alkalmas. Azt vidd, amit egyébként is használsz itthon.

Hasznos bedobnod arctisztító kendőket, gyors segítség, extra helyzetekben, de napközben városi sétáknál is jól jöhet. Könnyen praktikusan szállítható, kis kiszerelésben, a táskádban is elfér.

Nappali arcápoláshoz az egyébként is használatos arckrémedet vidd. Ha nem fényvédős, akkor inkább fényvédő krémet javasolok és alá egy könnyű hidratáló szérumot, antioxidánsokkal. Nyaraláskor sokkal-sokkal több időt tartózkodsz a szabadban, mint itthon! Azt is tartsd szem előtt, hogy UV sugárzás borús időben is van, én  égtem már le szitáló esőben is tengerparton. Sajnos a napernyő sem nyújt védelmet, simán leéghetsz alatta.

Az esetleges programokat is gondold végig, hogy kell-e sminket vinned. A BB krém itt jó szolgálatodra van, könnyű, hidratál, enyhén fed, színez. Sokszor elég lehet mellé egy szempillaspirál és szájfény, vagy egy élénk színű rúzs és máris kész a nyári sminked.

Én korrektor nélkül nem indulok el sehova, nálam ez a no 1, szem környéki derítésre és pattanások elfedésére is használom. S, ha már a pattanásokról van szó… egy-egy mindig előjön a nyaralás során. Köszönhető ez a más, vagy sokkal több étkezésnek, a levegőnek, napsütésnek. Tehát nálam, a korrektor mellet mindig van pattanás leszárító SOS paszta is, amit éjszakára fel tudok kenni kis pöttyökben a patti tetejére. E nélkül biztos, hogy nem indulok el, mert igen kellemetlen tud lenni.

Parfüm helyett testpermetet viszek, enyhe illattal, tudd, hogy napon pigmentálódhat a bőröd a parfümtől, illóolajtól. Testápoló viszont mindig van nálam, az esti zuhany után különösen jólesik a bőrömnek, megnyugtat, hidratál. Extra tippem: éjszakára kicsit vastagabban ápold le a lábfejed, sarkad, lábujjaid. A sok egész napos gyaloglás, szandálban, papucsban nagyon kiszáríthatja a lábfejed, vagy éppen kiázik a vízben ... sokkal szebb másnap a lábam, sőt kicsit meg is masszírozom a krémmel.

Ezek az én tippjeim, ezeket szoktam én vinni magammal, persze egyéni preferencia kérdése, hogy kinek mi fér bele. Lehet bővíteni a bőrápoló csomagot szemápolóval, maszkokkal bőrradírral, testradírral.

Ha tetszett a cikk oszd meg!