Divattippek

Alcím: Szeretnél új színt, új stílust az életedbe? Itt találsz néhány tanácsot! 
Alt
2020-03-30 14:15
...

Sötétkék vagy világoskék?

Talán ez az egyetlen olyan szín, amelyet senki nem utasít el. Legyen szó hideg kékről, vagy meleg kékről, mindenki megtalálja a hozzá illő árnyalatot. Millió féle színárnyalata létezik, most csak általánosan két nagy kategóriát említek egymással párhuzamosan, a világoskéket és a sötétkéket.

Mi jut eszembe ha becsukom a szemem?

A sötétkékről ezek a szavak jutnak eszembe, mint asszociációk: elegáns, férfias, hivatalos, nyár, tartózkodó, óceán, folyó, tiszta, rendezett, komor, klasszikus, szabály, egyenruha …Míg a világoskékre gondolva: az üde, friss, élénk, tiszta, őszinte, égbolt, patak, zápor, játékos, gyermek, fiú, tavasz, virág, nyugalom, higgadt, megbízható, távoli…  szavak villannak be.

Lehet rosszul is választani?

Társulhatnak hozzá pozitív és negatív hangulatok is, melyekre érdemes figyelned a viselésekor. A sötétkék intelligenciát sugároz, megbízhatóságot, hivatalosságot. Ezért tökéletes választás munkahelyi megjelenésben, szoknya, blézer, kosztüm, férfiaknak nadrág, zakó vagy öltöny formájában. Színes blúzokkal, kendőkkel lehet lazítani hivatalos hangulatán, tulajdonképpen bármilyen más színt nagyon jól elvisel párban, a sötét tónusokat leszámítva.

Míg a világoskék a tisztaság szimbóluma. De vidámságot, frissességet, könnyedséget, fiatalságot is közvetít pozitív értelmében. Viseld ha kreatív énedet szeretnéd kidomborítani, vagy magadban erősíteni. Bármilyen informális közösségi összejövetelen hordva, a figyelem középpontjában találhatod magad, mert nem lehet nem észrevenni. Fiatalító hatása van, ez tény! Viseld arc közelében, mert derűssé teszi az arcod. Nyáron az üzleti élet színeként is megállja a helyét, blézerként, blúzként tökéletes választás. A nagyon világoskéket hordhatod monokrómként is rendkívül elegáns leszel benne.

A világoskék fehérrel jó színpárt alkot, a romantikus hölgyek kedvenc színvilága. Itt kell megemlítenem az örökzöld tengerész stílust, sötétkék-fehér a klasszikus, míg a világoskék-fehér, élénk kék-fehér pedig görögös, nyaralós hangulatú. Óva intelek azonban a világoskék-rózsaszín párosítástól, mert gyermetegséget sugall. Természetesen a színkeverések, minták formájában a legkülönbözőbb hangulatot adhatják, ezek főleg tavaszi, nyári évszakban viselendők.

A sötétkéket fekete helyett is viselheted, ha nem muszáj a feketében lenned. Tudod a fekete szín legjobban a tél típusoknak áll jól, ha tavasz típus vagy a kék sokkal jobb választás neked. Most itt a különböző típusoknak megfelelő színárnyaltokra nem térek ki, ha kíváncsi vagy rá, stílustanácsadáson megtudhatod. Munkahelyen kívül, eleganciát sugárzó hatása miatt helyettesítheti a „kis feketét”, tehát jó választás koktél vagy alkalmi ruhának. Kiegészítő ékszerként viselj hozzá ezüstöt, gyöngyöt, vagy kristályt. A sötétkék kedvenc színe az elegáns stílusú hölgyeknek fehérrel kombinálva. Kifinomult, szofisztikált üzenetet közvetít minimalista hangulata ellenére, a kevesebb több elvét követve.

A sötétkék negatív hangulata akkor jön elő, ha nem megfelelő arányban viseled, monokrómban például nem ajánlott, mert könnyen érzelem mentesnek titulálhatnak. Vigyázz a szabásra! Elegáns volta csak és kizárólag tökéletes szabásvonal esetén jut kifejezésre. Ellenkező esetben régimódinak fognak tartani, állandó viselése pedig unalmasnak mutat.

Tehát bátran viseld a sötétkéket az üzleti életben, tekintélyszerzés céljából is, segít elérni, hogy főnöknek tartsanak. Mint protokolláris szín, bármilyen üzleti tárgyaláson megállja a helyét, még állásinterjún is, mert megbízhatóságot és elkötelezettséget sugall, összeszedetté tesz. A praktikus és eredményorientált gondolkodást erősíti.

Még egy fontos említés a farmerről. Sok színárnyalata van, de nem tekintjük „kéknek”, a farmer, az farmer, bármilyen színnel kombinálható a farmer árnyalatától függően.

A teljesség igénye nélkül, színárnyalatok: király, szilva, indigó, ég, búzavirág, bili, baba, tenger, türkiz, nefelejcs, szikrázó, jege, ultramarin és éjkék.