Divattippek

Alcím: Szeretnél új színt, új stílust az életedbe? Itt találsz néhány tanácsot! 
lapos cipo divatos cipo divatos noi cipo
2023-06-08 15:30
...

A tradíció ereje

Mint minden más esetben, a magassarkúnál is igaz, hogy a tradíció erőteljesen meghatározza a divatot, illetve annak megítélését. Ezek a cipők évszázadok óta a hölgyek öltözködésének szerves részét képezik, bár a forma változott a történelem folyamán. Míg régen a vastagabb, tömör és alacsonyabb sarkak voltak a divatosak és praktikusak, később a kényelmet felülírta a vágy, hogy a női lábak optikailag még hosszabbnak tűnjenek.

Ebben az időszakban robbantak be az elképesztő magas és vékony sarkakkal rendelkező női cipők, amelyeket csak igazán kevesen voltak képesek biztonsággal és eleganciával viselni. Nem véletlen, hogy ezek az extrém darabok nem bújnak meg mindenki szekrényében, de ez mostanra már nem is olyan nagy gond, hiszen ismét előtérbe került a kényelem, így a sarkak is biztonságosabbá váltak. Ma már igen széles a választék a magassarkúk terén, de tévhit, hogy csak az ilyen típusú lábbelivel lehet valaki lehengerlő vagy elegáns.

Hogyan lehet elegáns egy lapostalú cipő?

Mivel a lapostalpú cipőket sokan a sporthoz, a hétköznapi viselethez kötik, ezért gyakran hallani, hogy ez nem lehet az elegáns öltözék része. Ez azonban korántsem igaz, csupán tudni kell jól választani közülük, amihez adok neked egy kis segítséget! Bemutatom, milyen szempontok szerint válassz, ha lapostalpú cipőben is varázslatosan nőies megjelenést szeretnél!

Milyen a ruhád stílusa?

Mielőtt letennéd a voksodat egy cipő mellett, fontos, hogy megvizsgáld a viselni kívánt ruha stílusát és színét. Ez jelenti majd ugyanis a kiindulási alapot a választás során. Bármelyiket is választod, az adott cipő mindenképpen harmonizáljon a ruha színeivel és megjelenésével!

 

Nyitott legyen, vagy zárt?

Ha a zárt, sarok nélküli kiscipőket említjük, sokan a balerinacipőre gondolnak, ami ma már igencsak idejétmúlt. Ez a stílus a 2000-es évek elején hódított, napjainkra azonban inkább elrontja az összképet. Viselhetsz egy szépen díszített zárt mokaszint is egy elegáns ruhához, különösen, ha kezeslábast húzol, de a nyitott orrú szandálok is ideálisak a célra, amennyiben nem hasonlítanak strandpapucsra.

Ne legyen csiricsáré!

Akármennyire alkalmi viseletet szeretnél, fontos, hogy ne ess át a ló túloldalára. A túlzottan feltűnő, erőlteljesen csillogó vagy éppen élénk színű darabok elvonják a figyelmet a szettedről, ráadásul megbillentik a finom elegancia egyensúlyát. Ezek inkább fesztiválra valók, ahol bátran lehetsz feltűnő.

Jöhet a lakk!

Ami viszont mindenképpen jó és elegáns választás, az a lakk! Az anyag fényessége tökéletes alapot teremt egy lapos cipő elegánssá tételéhez. Válaszd belőle a homogén színeket, mint a bézs, a szürke vagy a törtfehér, amelyek bármilyen ruhához tökéletesen illeszkednek majd.

Milyen legyen a fűző vagy kapocs?

A siker a részletekben rejlik. Ügyelj arra, hogy a cipő fűzője vagy csatja igényes és minőségi legyen. Egy selyem cipőfűző tökéletesen elegáns hatást fog kelteni, anélkül, hogy magassarkúban kéne egyensúlyoznod az este folyamán.

Bizony, a lapostalpú cipő is lehet elegáns, és sokkal nagyobb magabiztosságot adhat, ha amúgy nem vagy a magas sarokhoz szokva. Itt az idő, hogy felfrissítsd néhány kényelmes és mutatós darabbal a ruhatárad és esélyt adj nekik is a számtalan magassarkú mellett!