AltAltAlt
2019-09-13 14:15
...

Összeállt az úticsomagom. 3 hétre csomagolni nem könnyű. Biztosan mindenkinek van valami berögzött szokása, hogy milyen módon csomagol, hogyan készíti össze a ruháit és egyéb kellékeit.  Én ráérősen szeretek a hosszabb utakra készülni, már napokkal előtte gyűjtögetem a cuccokat egy helyre, jelen esetben a kanapéra pakolgattam, mindig azt, ami épp eszembe jutott. Van, aki listát ír (azt is szoktam) de van, aki az utolsó pillanatban dobja össze motyóit.

De hogyan is jó készülni, mit és főleg mennyit vigyünk magunkkal. Több szempontot is vegyünk figyelembe:

  • hány napra utazunk
  • mivel utazunk (mert ugye nem mindegy, hogy az autó úgyis elviszi, vagy húzni kell magaddal vonaton, reptéren)
  • milyen lesz az előre látható időjárás ( ma már akár 1 hónappal előre láthatod az előrejelzést)
  • milyen stílusú az utazás ( üzleti útra vagy nyaralásra mész-e, vagy mindkettő benne van)
  • milyen programok várhatóak az út alatt

Nos, azt hiszem mindent bele vettem, amit én figyelembe vettem. Én repülővel, feladott bőrönddel és vonaton is utazom, utálok cipekedni és ez fő szempont számomra. Ennek hajlandó vagyok alárendelni mindent. (majdnem J)

Többnyire városban leszek, 3 hét nyelvtanfolyam délelőtti oktatással … nem akarom „túristásra” venni a megjelenést, meg persze Olaszország mégiscsak Olaszország, szóval inkább nőies, de kényelmes megoldásokat választottam. Mit jelent ez? Szeretem a szoknyákat, ruhákat, melléjük lapos szandált, mokasszint és sportcipőt viszek.

A kapszula gardrób elv most vált igazán fontossá, ami azt jelenti, ha helytakarékosan kell utaznom, fontos szempont a darabok jól variálhatósága. Persze tudom, olyan nincs, hogy minden ott legyen, mert épp az hiányzik, amit nem vittünk magunkkal. Ehhez ugye belőttem a stílusom, hogy mit szeretnék képviselni, mutatni magamból,  … a másik fontos szempont a jól variáhatósághoz - a fő színek kiválasztása.  Ez most nálam a piros, fehér, fekete, bézs árnyalatok. Ehhez igazodnak az ékszerek is.

Nagy kihívás megsaccolni, hogy miből mennyit. Az időjárás előrejelzés nyarat mutat a javából, érkezéskor 30 fok, ami mérséklődik 25-re, néha eső is előfordul. Esték pedig mint itthon, 15-16 fok. A készlet így néz ki: 2 hosszú nadrág, 3 ruha, 4 szoknya, egy hétre való felsők (blúz és póló), egy könnyű mini dzseki és egy farmerblézer. Ruhából az egyik elegánsabb, valamint felső is van, ami nagyon csinossá, akár alkalmivá teszi az egyik szoknyámat. Az eső miatt egy esőkabát is bekerült. És természetesen fehérneműk, amiből elég szintén egy hétre való.  Mivel én lakásban leszek, lesz lehetőségem mosni, vasalni, így ezt be is terveztem a mennyiség összeállításánál.

Helyet foglalnak még a műszaki kütyük, mint telefontöltő, fényképezőgép, laptop, hajszárító, ezeket sajna nem lehet kikerülni.

A ruhákon kívül szükségünk van a pipere készlet összeállítására, itt nyilván ne vigyünk magunkkal teljes mennyiséget, ma már mindenből van utazó méret. Krém, sampon, hajlakk stb és persze, ezeket sem lenne fontos szigorúan véve itthonról vinni, mert minden kapható a nyaralás helyszínén is, így ezzel is lehet spórolni helyet. A sminkkészlet összeállítása talán a legnehezebb számomra J , igen, ne nevess, no nem azért, mert nincs, hanem mert túl sok és mindent használok, amihez épp kedvem van aznap. Azért ezt a nehéz kérdést is megoldottam és nagyon diszkrét kis csomagot állítottam össze.

A takarékos csomagolás jelen esetben azért is fontos, mert ki tudja mi mindennek kell majd hazafelé  elférni a bőröndömben, 20kg-ig mehet :)