Alt
2020-01-07 10:00
...


Divatos téma? Talán mondhatjuk annak, de van létjogosultsága. Sok szenvedéstől, önvádtól tudod magad megkímélni, ha tudod, hogy miképpen éled az életed, s miért pont úgy. Sokkal több dologban fogod örömöd lelni, mert tudni fogod, hogy ez te vagy, ezt mered felvállalni.


Van amire kapásból azt mondod, hogy “na azt biztosan nem...” . Hol van az a határ, ahol átléped a komfortzónád, s mikor kell vagy éppen nem kell átlépni azt a bizonyos határt? A komfortzóna is egy divatos, szó, úton útfélen halljuk, hogy lépj ki a komfortzónádból. De biztos, hogy mindenkinek való az kilépés? S ha igen akkor hogyan?


A személyiséged ismerete, segít felismerni, ezáltal felvállalni, s a külvilágnak is megmutatni tulajdonságaidat, külsőt s belsőt egyaránt. Arra is ad magyarázatot, hogy neked miért megy valami könnyebben vagy éppen nehezebben, mint másnak. Ez nem egyszerűen jó vagy rossz, ez a személyiséged, ilyen vagy. Itt nincs jó vagy rossz személyiség. Természetesen fejlesztheted magad, sőt kell is, de csak a személyiségednek megfelelően.


Az önismeret egy remek térkép, mely gazdag úthálózatával vezet elérni a céljaid. Vannak fő útvonalak, melyekről nem ajánlott letérni, s vannak mellékutacskák, melyeken kalandozva sok érdekes dolgot fedezhetsz fel. Némelyik úton érdemes elidőzni, szemlélni, ízlelgetni ha újszerű dolgot tapasztalsz rajta. Az újonnan járt utakon hagyj időt a megismerésnek, az új elsajátításának, az ismerős terepet pedig fogadd örömmel, hiszen otthon vagy rajta.


Lehetsz zárkózottabb, nehezen változtató, lassan, de kitartóan haladó, vagy éppen kísérletező, kalandozó, minden újjal bátran ismerkedő típus. De az is lehet, hogy azonnal fejest ugrasz az új dolgokba, mihelyst meggyőztek róla, vagy még elemezgeted magadban az elhangzottakat, s ha minden körülményt megvizsgáltál, akkor lépsz egyet előre. Az önismeret segít ezeknek az utaknak a megismerésében. Könnyebben és gyorsabban, valamint elfogadóbban haladsz majd előre céljaid elérésében.
S nem utolsó sorban az önismeret nagyban segít a megjelenéskultúrádban. Megismerni az adottságaid, előnyeid, kihasználni s élvezni azt amid van. Megtanít előre lépni, segít változni, vagy megerősít abban, amit eddig is gondoltál magadról.


Kalandozásokban, új utak felfedezésében s a régi ismert utak megbecsülésében bővelkedő boldog új esztendőt kívánok .... sok-sok szeretettel.