Alt
2022-12-03 07:30
...

Karolina elmúlt 40, sőt közelebb áll az 50-hez. Az igazság az, hogy 54,  de még maga előtt is letagadja. Gyakran néz tükörbe és elgondolkodik azon, hogy hogyan is jutott idáig. Alapvetően jól néz, legalábbis úgy érzi, hogy vannak egész jó napjai. Mondjuk,  akkor, amikor kijön a fodrászától, kozmetikusától. Lehet kellene egy új hajszín? Most olyan seszínűbarna. Vajon tetováltassa a szemöldökét? Már a botoxon is gondolkodott, de még nem érzi késznek magát rá. Alapvetően még össze tudja kapni magát, egy kis sminkkel szépnek is mondható. De mindig ugyanazt a sminket csinálja, amit fiatalon talált ki magának. Na igen akkor még 20 éves volt és minden jól állt neki. Azóta, már vannak szarkalábak a szeme körül és az a bizonyos méregránc a szemöldöke között is mélyülni látszik. Na jó a mosolyában még van némi báj. Mindig is szerette a bizsukat, de valahogy mintha megkoptak volna, mintha már nem állnának jól neki. Mintha kiveszett volna a fény az arcáról.

    Rájött, hogy már nem szeret vásárolni. Utálja az öltözőfülke tükreit és lámpáit. Vajon ezeket direkt csinálják úgy, hogy borzasztóan érezze magát minden nő, ha belenéz a tükörbe? Egyszer úgy kéne elmenni vásárolni, hogy előtte, fodrász, smink, lábán egy nőcis cipő, hmmm talán, talán akkor jobban érezné magát, mint így meló után, lestrapáltan. Haj lelapult, szem karikás és piros a monitortól. Hajjj bizony elkelne ilyenkor az bizonyos varázspálca.

     Hétvégén a “lányokkal” összebeszéltek, hogy mindenki kimenőt kér otthonról és beülnek meginni valamit.  Neki bezzeg nem kell kimenőt kérni, mert nincs kitől.  Hát igen. Dilemma. Most laza kényelmesben menjen, vagy inkább próbálja meg összeszedni a dögösebb darabjait? Vajon a többiek mit vesznek fel? Évi mindig olyan klassz nőcis cuccokban tudott megjelenni. Na igen neki könnyű! Bezzeg Karolinának nem állnak jól azok a kivágott pólók a kicsi melleihez. De a nyaka szép hosszú és formás, régen jól álltak neki a garbók, ma meg tessék. Belenéz a tükörbe és két lelógó bulldog pofi nyomul ki a garbó nyaka fölé. Nevetséges. Garbót nem vehet fel az biztos. De kivágottat sem. Akkor? Hogyan tovább? A karjai még formásak, vékonyak. Jó hír, no akkor legyen ujjatlan, rá egy blézer, nyakba pedig jöhet a sál. Nem tolja túl, alulra tökéletes a jól bevált farmer. Azzal nem tud melléfogni, biztonságra játszik. Kell az ismerős terep, pláne az ismeretlenben.

     Most nem megy autóval, hétköznap mindig azzal jár dolgozni, egy megbízható Toyota a társa az utakon. Estére egy pohár italhoz kell a taxi. Megengedheti magának, végülis elég jól keres. A gyerekek már kirepültek, a fia Londonban, a lánya Pesten. Egyre ritkábban járnak haza. Pedig Pest az nincs is messze. Lehet, hogy neki kellene többet kimozdulnia. Mondjuk Pestre. Ott van miért öltözködni. Meg persze vásárolni is jobban lehet. Majd meggondolja, de eszébe jut, hogy kell egy vásárlótárs, aki végre nem engedi meg, hogy öreges darabokat vásároljon. Elvégre még nincs 60. De lesz, méghozzá hamarosan. Vajon 60 évesen hogy fog öltözködni? Korral jön meg az étvágy? Mondjuk azért, mert megengedheti magának?  Apropó étvágy. Egyre jobban élvezi az ízeket, a különleges dolgokat, az összehangolt gourmé vacsorákat. Fel is szedett pár kiló pluszt a fenekére és a combjára, de jobban szereti a társaságot, mint az önmegtartóztatást. Ez van. Van olyan ruhája, ami már csak biztonsági tartalékként lóg a szekrényben, hátha még belefogy egyszer. 

     Amíg a gyerekek otthon voltak, csak rájuk figyelt, most pedig szabad a pálya. Jöhet minden. Na jó nem minden de egy gardróbfrissítés az jól jönne. Meg egy új hajszín, de ahhoz meg kellene tanulnia sminkelni  magát. Elvégre a cicaszem már nem menő ebben a korban. Mégis mit jelent az, hogy ebben a korban? Milyen korban?  Na majd most! Nagyot fognak nézni az irodában, ha egy kicsit összeszedi magát. Mégis hogy induljon el? Mi legyen előbb? A fodrász, vagy vásároljon valami újat magának, hogy lendületbe kerüljön? De mi van ha olyan ruhát vesz, ami nem fog jól állni az új hajszínéhez? Na jó, akkor legyen először a fodrász. Mégsem. A kozmetikus a fodrász előtt kell. Muszáj ezekkel a ráncokkal mit kezdeni. Azt sem tudja milyen krémet kenjen magára. Pedig nem sajnálja rá a pénzt.  Csak egy kissé hóbortosan vásárol, azt ami éppen megtetszik neki. Na akkor mégis a kozmetikus lesz az első és ki is faggatja, hogy mit használjon, hogy egy kicsit visszafiatalítsa az arcát. Nem kell még az a botox! Várhat! És ki kell  okosodnia sminkelésben is, hogy jól használja a színeket. Egyáltalán milyen színek állnak jól neki? A szekrénye tele van fekete cuccokkal, szín alig, csak farmer. Az is egymásra rakásolva, nincs is szüksége annyi farmerra! De a farmer mindenre jó, még takarítani is lehet benne, meg kirándulni, meg moziba menni, sőt dolgozni is. Lehet, hogy mégis szüksége lenne 1-2 ruhára, szoknyára? Most már tényleg kell valaki, aki ráncba szedi az életét. Legalább is ami a külsejét illeti. De olyan valaki kell, akiben megbízik és aki figyel rá, nem csak rápattintja a ruhákat. Sőt lehet, hogy át kell alakítani az egész tárolást. A múltkor is belebotlott - szó szerint - egy ezeréves sortba, ami kiesett a szekrényből, mikor kihúzta az alsó polcról a piros pulcsit. Mit keresett ott az a sort? Nem is jó már rá. Azért ezen elmosolyodik, mert volt idő, amikor feszített benne. Tuti, hogy van még ott más is, ahol ez a sort meglapult. Muszáj lesz szelektálni. A lakás sem olyan nagy, hogy csak úgy tárolja a felesleges cuccokat. Itt az idő, most vagy soha. 50 fölött a nő legyen jólöltözött. Nincs mese.