Alt
Nekem könnyű?
A szomszéd fűje mindig zöldebb állapot.
2023-10-15 09:30
...

Könnyű neked! - ezt nekem szokták mondani :) Hmmm nézőpont kérdése, de tény, hogy az üzeneteim főleg akkor jutnak el hozzád, ha már nincsenek kicsi gyermekeid. 

 

Nagyon más világot él egy nő akkor, amikor még a családról való, napi szintű gondoskodás az élete jó nagy szelete. Tudom, én is így voltam ezzel, magamat legtöbbször háttérbe soroltam, mert mindig volt sürgősebb teendőm.  A sürgős és a fontos nem ugyanaz. Magamat is sorolhattam volna a fontos kategóriába, de nem tettem, csak akkor, amikor a fontos már a sürgőssel összekapaszkodott, és nem tűrt halasztást. 

 

Ma már ez nem így van. Én vagyok az első és legfontosabb helyen. Ehhez az kellett, hogy felnőjenek a gyerekeim és önfenntartóak legyenek. Most bezzeg, már inkább hiányoznak, oly ritkán járnak haza. Ezzel azonban párhuzamosan megnőtt a magamra szánható idő, elmúlt a sürgetés és maradt a fontos. 

  • Fontos, hogy egészséges maradjak és lehetőleg fiatalos. Fontos vagyok magamnak. Ebbéli szándékom töretlen, ezért a minőség lett a meghatározó szempont nálam. Ez nagyjából mindenre vonatkozik, de különösen az étkezésemre. A minőségi ételek fogyasztása kihívás volt, mert sok egyéb lemondással jár, és meg kellett találnom a beszerzési forrásokat. Ez még ma is tart már vannak jó alapok, így szeretek főzni magamnak, de abból sem csinálok gondot, ha rendelésre adom a fejem, mert tudom honnan tegyem. 
  • A bőröm gondos ápolásához kétség sem fér, csak a legjobbal elégszem meg. Meglehetősen sokat teszek érte, de van is eredménye. 
  • Az öltözködésem is sokat változott, mióta a gyorsaság kényszere elpárolgott.Szeretem a szép ruhákat és valóban azokat veszem meg, melyeket örömmel viselek a hétköznapokban is. Előszeretettel válogatom össze a nőies megjelenésemhez passzoló darabjaim. 
  • Kész vagyok a szabadidőmet is minőséggel tölteni, bár a munkámnak vannak sürgető elemei, amit olykor előtérbe kell helyeznem, de kinek nincs ilyen. 
  • A mozgás valamilyen formája része az életemnek, hiszen így tudom csak fenntartani a hajlékonyságomat, erőmet, hogy minőségi életet éljek. Reggeli nyújtás, heti rendszeres edzések, kirándulás. 
  • Összességében a mennyiség átadta helyét a minőségnek, az életem minden területén.Tudom, hogy a kisgyerekes édesanyák nagyon más világot élnek. A minőségi élet megvalósítását, azon hasonkorú hölgyek értik és érzik, akik már megengedhetik maguknak, hogy legyen rá idejük, energiájuk és a sürgős helyét, már átvette a fontos!

Te hol tartasz? Hogy vagy ezzel a sürgős vs fontos kérdéssel az életedben? Kíváncsian várom a válaszod, ha van kedved meglepni egy gondolattal! Akár itt!

Szeretettel, Csilla