Lelkierő

Vezérkép:
2019-03-02 19:15
...

Ne engedd, hogy a negatív érzéseid uralkodjanak feletted. Ez mondat számtalanszor elhangzik sok szövegkörnyezetben, de igaz az öltözködésedben is.

Öltözködj tudatosan ne pedig a pillanatnyi érzésednek megfelelően. Reggel lehetsz lehangolt, attól függően, hogy rosszul aludtál, kövérnek érzed magad, beesett az arcod, nem tetszik a hajad, vagy éppen szakad kint az eső. Sajnos  a kedvünket sok tényező befolyásolja és hajlamosak vagyunk e szerint öltözködni. Ne hagyd, hogy az érzelmeid befolyásoljanak. Az érzések szörnyen megbízhatatlanok, ha hagyod átveszik az irányítást. Egy egyre lejjebb húzó örvénybe kerülhetsz általa. Sajnálod magad mert ma már előre látod, hogy nehéz napod lesz. Mérges vagy magadra, mert ezen a héten nem adtál le egy dekát se és ... erre a testre minek is húzzak fel bármit is!?

Mit tehetsz ellene? Változtass rajta, változtass a hozzállásodon! Tudd, hogy minden testalkatra létezik előnyös fazonú ruha, minden karikás szemre létezik korrektor, egy vörös rúzs pedig egyenesen csodákat művel!

Mindenek előtt ismerd meg az adottságaid. Nem győzöm eleget hangsúlyozni: ha ismered a tested, ismered a lehetőségeid. Akkor tudod mihez nyúlj, sőt ha jól van összeállítva a gardróbod, nem is tudsz mellényúlni. Nem húzol fel egy olyan testhez álló pólót, amin aztán egész nap szörnyülködsz, hogy túl nagy a hasad benne, vagy éppen kivan az összes bordád. Kinek mi a problémája. Ha nem is ismered pontosan az adottságaid, annyit iztosan érzel, hogy ez valahogy nem passzol hozzád. Lehet, hogy nem tudod még(!) mitől is nem jó, de érzed, hogy ez nem illik hozzád, nem előnyös. 

 

Öltözz a stílusodnak megfelelően. Lehet, hogy túl kényelmes, kicsit lustika vagy és ebből fakadóan a megszokott ruhadarabokhoz nyúlsz. Aztán pedig érzed, hogy ez nem te vagy. ....Miért is ezt a farmert vettem fel már megint? ... A másik cipőben sokkal elegánsabb lennék, már megint nem azt vettem fel. Ilyen és hasnoló gondolatok fognak gyötörni. Ettől aztán nem fogod jól érezni magad. Vagy lustaságból vagy félelmből nem veszel fel valamit, mindegy is, aztán bánni fogod, hogy nem fordítottál reggel több figyelmet magadra. Így aztán a reggeli rosszkedv csak fokozódik és egyre lehangoltabb leszel.

 

Már megint feketébe/szürkébe öltöztem. Tipikus példa és nem csak ötlettelenség esetén, hanem rossz hangulat esetén is. De ez is csak napközben lesz szembeötlő, ha látsz valakit, aki színesebben öltözött nálad (ami valljuk be nem volt nehéz) és irigykedni fogsz, hogy milyen jól áll rajta. Majd rájössz, hogy egyszer te is vettél egy hasonló színű felsőt és nem is tudod miért is nem hordod. 

Pedig ha tudnád, hogy mennyire visszahat rád az öltözéked, az egész megjelenésed, biztosan több figyelmet szánnál rá. 

Ne hagy, hogy a negatív érzelmeid vezessenek! Ha kell állíts magadnak össze előző este komplett szettet, amit reggel nem bírálsz felül, hanem egy az egyben felveszed. Ha reggel vagy kreatívabb, mert este a fáradtságtól gondolkodni sem tudsz, akkor reggel szánj arra időt, hogy pontosan tervezd meg a megjelenésed.

Merj egy kicsit bátrabb lenni, merj egy kicsit elegánsabb lenni! Mindig dobj fel magadra egy leheletnyi sminket. Meglátod a kedved is alakulni fog hozzá.