karizmatikus nő
2022-10-19 12:15
...

Hivatalos értelmezése: A karizma különleges képesség, egy személy sajátos erénye, adottsága, amely akár tudta nélkül is kifejeződhet, de tudatosan élve vele, maga és mások szolgálatába állíthatja. Vonzó jelenség, kapcsolódni szeretnek hozzá. 

Vitatott kérdés, hogy a karizma adottság vagy tanulható, fejleszthető? Mindkettőt igaznak tartom. Együtt működnek, mert a karizma csak olyan irányba fejleszthető, amilyen karizmatikus adottsággal születtünk. Hiszem azt, hogy mindenki jó valamiben, akkor is ha még nem fedezte fel magában. Neked is van karizmád, amely fejleszthető.

Az adottságod felismerésében nagy segítségedre lehetnek barátok, családtagok és tanácsadók. Míg előbbiek az ismert tulajdonságaid alapján tudnak véleményt mondani rólad, addig a tanácsadó, coach saját magadból hozza a felszínre, magad által mondatja ki pozitív tulajdonságaid, erényeid.

A karizmatikusságnak számtalan formája van, megnyilvánulhat az élet bármely területén. Például a politikában, vállalati szférában, sportban, művészetekben, vagy akár csak a mindennapi életünkben. 

A karizmatikus személyiségeket már messziről fel lehet ismerni. A társaságukban jól érezzük magunkat, és tekintélyt sugároznak maguk iránt. A karizma egyenlő a személyes vonzerővel és kisugárzással. Karizmáról akkor beszélünk, amikor valaki olyan erős kisugárzással rendelkezik, ami másokra ellenállhatatlanul hat. Van bennük valami, ami kiemeli őket a tömegből, barátságos és nyugalmat árasztó személyek.

A női karizma fejlesztésével különösen érdemes foglalkozni.

Engem mindig is izgatott ez a terület. Stílustanácsadóként és kozmetikusként nap mint nap szembesülök a női értékekkel és az önértékelés hiányával. 

A karizmatikus nő tisztában van az értékeivel, ismeri mind a külső, mind a belső adottságait és tud élni vele. Megjelenése figyelemfelkeltő de nem kihívó, mondandójára figyelnek, képes lelkesíteni, szeretnek a közelében lenni. Nem ragad a múltba, és nem aggódik a jövő miatt. Empatikus, képes értő figyelemmel meghallgatni másokat, nem csupán érdeklődő. Hanem valódi kíváncsisággal fordul embertársai iránt. Kommunikációja  lelkesítő, testbeszéde kifejező.

A karizmtikus nő mentorprogramom épp erről szól. 


Hogyan növelheted női karizmád?

Mindig legyenek céljaid, tudd hova tartasz, akkor is ha kerülő úton kell menni. 

Elsősorban önmagadnak akarj megfelelni, vállald a személyiséged, a véleményed, a külső adottságaid, add önmagad.

Merj változtatni!

Fejleszd magad! Tanulj önismeretet.

Törődj a külső megjelenéseddel! Az első benyomás nagyon fontos a hitelességed szempontjából.

Alakítsd ki a saját stílusodat. Legyél mindig jólápolt.

Járj emelt fejjel, egyenes tartással.

Mosolyogj!