Lelkierő

Vezérkép:
2019-05-18 07:15
...

Van olyan állapot, amikor nincs kedved foglalkozni a külsőddel. Gondolom ismered ezt az érzést .... okozhatja egy hosszantartó betegség, akár hirtelen fellépő rosszullét, vagy éppen lelki összeomlás, bármilyen rosszkedv és folytathatnám a sort, miért is nem vagyunk aznap kibékülve önmagunkkal.

Mit lehet ilyenkor tenni? Én is átéltem ilyen állapotokat, nem is egyszer és nem tudnám megmondani melyik jobb vagy rosszabb, hiszen a lelki fájdalom, a lelki sötétség ugyanolyan fájdalmas tud lenni, mint a fizikailag megélt fájdalom. 

Két út (biztosan) lehetséges. (Ha te másképp éled meg oszd meg velem)

1. A tudatos megjelenés. Ez nagyon nehéz, hiszen ha rosszul vagy, borzasztóan nehéz kreatívnak lenni, kitalálni, hogy mit is vegyél fel. Semmi nem érdekel, leginkább a külsőd nem. Szeretnél “túlélni”, túl lenni a mai napon. Látod a “szörnyűséges” külsőd, amire legyintesz, hogy na ebből lehetetlen bármit is kihozni. Nos, a jó hír, hogy ez nem így van. Egyik napról a másikra nem változik meg a külsőd. Nem hízol meg, nem fogysz le, nem lesz vastagabb a lábad. Persze az arcod megnyúzódhat a fájdalomtól, de egy klassz smink és frizura csodákat művel, hidd el. Tudom ... és a kedved is jobb lesz tőle. Nagyon nagy akaraterővel, tudsz jól is kinézni. Ilyenkor azokhoz a ruhadarabokhoz nyúlj, amit nagyon szeretsz, amiben valamikor jól érezted magad, csinosnak érezted magad, megdícsértek, azaz kellemes emlékeid fűződnek hozzá. Nyúlj tuti, nőies darabokhoz. Majd jöhet a smink, frizura. Kívülről látni sem fogják, hogy bármi bajod lenne (hacsak nem ez a célod).

2. Második út, hogy megéled ezt az állapotot amiben vagy. Valóban nem érdekel hogy nézel ki, hagyod magad “belesüllyedni”  a fájdalomba, a szenvedésbe. Minden történés megélése egy jelenlét, figyeld magad mit érzel. Ne utálattal tekints magadra, hanem teljes figyelmeddel fordulj magad felé, jósággal, támogatóan. Tudatosítsd magadban, hogy most egy kicsit elengeded magad, engeded magadnak megélni ezt is. Néha a ilyen is kell, de ezt csak úgy tudod megélni, ha otthon maradsz. A külvilág nem kíváncsi a szenvedésedre, egy két barátot leszámitva. Az remek, ha van időd, lehetőséged 1-2 napot így eltölteni, pihenni, semmit nem tenni, gyógyulni testileg, lelkileg. Nincs semmi kényszer, nincs semmi nyomás, maradhatsz akár egész nap pizsamában, szabadidős ruhában, smink nélkül, kócosan. Arra vigyázz, hogy túl sokaig ne süllyedj bele ebbe az állapotba. Tényleg csak pár napot szánj rá.

 

A te állapotod és személyiséged dönti el, melyik utat választod. Egy biztos, a környezetednek tartozol a tisztességes megjelenéssel. Nem csak magadnak öltözöl.