Bőrápolás a kozmetikában
Kitől fogadsz el tanácsot?
okos bőrápolás hiteles forrásból
2023-08-19 15:00
...

Sok hasznos bőrápolási ötletről lehet olvasni, remek tanácsok hangzanak el pattanásos bőr kezelésére, vagy foltok halványítására, vagy bármi más probléma megoldására.  De! 

1. Ki adja a tanácsot? 

2. Nincs két egyforma ember, ezáltal nincs két egyforma bőr sem. 

 

Valóban nehéz lehet kiigazodni laikusként az érdeklődőre zúduló írások között. Mi lehet akkor a megoldás?

Amikor beteg vagy, lehet, hogy egy ideig kúrálgatod magad, azonban ha nem múlik a betegséged, elmész orvoshoz. Célzott gyógyszert ír fel receptre, amitől valóban jobban leszel, meggyógyulsz. 

Ha valamilyen ételallergiád van, dietetikustól kérsz szakvéleményt és ajánlást a táplálkozásod helyreállításához. De folytathatnám a sort, mert igénybe veszünk ügyvédi szaktanácsadást jogi problémánkhoz, ház eladáshoz ingatlanos segítséget, alakformáló edzéstervet személyi edzőtől stb. 

 

A bőrápolás személyre szabása legalább olyan körültekintést igényel, mint a fent említett szolgáltatások. Természetesen mindent meg lehet oldani házilag saját magunknak is, de lehetséges, hogy nem lesz olyan hatékony, vagy éppen kárt is okozhatunk magunknak, akár anyagilag, akár egészségileg. 

Bőrünk egy élő szerv, sőt a legnagyobb szervünk számos funkcióval. 

  • lélegzik, 

  • van anyagcseréje, 

  • óv a külvilágtól, mellyel összeköt, 

  • szabályozza a hőháztartást stb.

Tehát számos módon védi a testünket, belső szerveinket. Pont erre ne figyelnénk? Pont erről a hatalmas kiszolgáló szervről ne gondoskodnánk? A bőrünk olyan, mint a házunk, amelyben élünk. 

A személyre szabott szépségápolásod megalkotásához, figyelembe kell vennem minden körülményt. Az életmódot, foglalkozást, munkahelyet, a szabadban és zárt térben eltöltött időt, táplálkozást, mozgást és még sorolhatnám. Kérdések hangzanak el a jelenlegi bőrápolásod milyenségéről, de fontosak a korábbi bőr állapotaid is. Ezer és még egy kérdés. Rólad.

Ha szeretnél résztvenni egy Szépségápolási konzultáción kattints IDE.