Divattippek

Alcím: Szeretnél új színt, új stílust az életedbe? Itt találsz néhány tanácsot! 
Alt
2019-11-02 09:45
...

Mikor mondod valakire, hogy jólöltözött? Gondolhatnánk, hogy ez elég szubjektív, kinek mi tetszik, … azért mégis vannak ismérvei a jó megjelenésnek.  Ha egy mondatban szeretném leírni, akkor így hangozna: egyszerűség és minőség.

Részletezzük kicsit ezt a dolgot, hogy mitől is leszel jólöltözött?

Fontos az önazonosság, - másképp - ne csinálj magadból bohócot. Öltözz az életkorodnak, testalkatodnak, stílusodnak megfelelően. Ha mindez meg van, jöhet a minőség. Nem extra dolgokra gondolok, nem szuper márkás cuccokra. (Megjegyzem, sokszor a márka garancia a minőségre) Most gondolj arra, hogy mi van a ruhásszekrényedben? Milyen ruhák? Tartogatsz-e olyan pólókat, nadrágokat, szoknyákat stb, amelyek elnyúltak? Sajnálod kidobni, mert jó lesz még a kertbe, vagy kirándulni, vagy takarítani stb… Sajnos a mosások hamar tönkreteszik különösen a pólókat, de sokszor egyéb ruhadarabokat is. Vagy kifakulnak a színei, esetleg nem jön ki belőle tökéletesen a folt, amikor rád ömlött a kávé. Kicsit megindult a varrás az egyik oldalon és nem varrtad meg, hullámos lett a blúzod széle, mert meghúzta a vasaló. Kisebb-nagyobb hibák, amik fölött elsiklasz, s mivel bent hagyod a szekrényben, azon kívül, hogy helyet foglalnak, időnként fel is veszed. A reggeli rohanásban nem veszed észre, hogy melyik darabot húztad föl. De ugyanez a helyzet a zoknikkal, harisnyákkal, fehérneműkkel. Különösen a fehérneműknél tapasztaltam engedékenységet, mert úgysem látszik … hm. Ha tudod magadról, hogy mit viselsz a ruha alatt, még tartásod is megváltozik tőle.

Vizsgáld át a ruhás szekrényed és válogasd ki a hibás darabokat, s csakis de csakis azokat tartsd meg, amelyek hibátlanok minden szempontból.  Így elkerülheted az „olcsó” megjelenést.

Figyelj a tested méreteire, arányaira. A rosszul megválasztott ruhaméret, szintén aláássa jólöltözöttséged. Legyen túlméretes, vagy éppen túl szűk, túl mini, vagy túl nagy dekoltázs, mindegy, egyik sem illik bele a képbe, amit szeretnél.

A cipőd tartsd rendben, a gondos tárolás megnöveli a cipő élettartamát. Ha azonban elveszítette már a szép formáját, színét, nem öleli kecsesen a lábad, tedd félre. A szép cipő, mint tudjuk öltöztet, s itt nem feltétlenül magas sarkúra gondolok, hanem a minőségre, a kinézetre. Mindegy, hogy sportcipő, vagy lapos, vagy magassarkú nem az a lényeg,  figyelj az állapotára.

Viselj ékszert, finom kiegészítőket, kendőt, táskát. Nem kell túlzásba vinni, nem sok darab kell belőle, hanem pont ott és annyi, amennyi kiegészíti a megjelenésed. Hangold össze a megjelenésed színben. Ne legyen egyszerre túl sok szín rajtad, részesítsd előnyben a monokróm szetteket.

A jólöltözöttséghez, nem kell sok ruhadarab, hanem minőségi darabok kellenek. Ne félj túladni a régi, kicsit viseltes darabokon. Az egyszerű, letisztult szabásvonalak és színek, legyenek alapjai a hétköznapi viseletednek. Nem aktuális divattrendről beszélek, persze nem árt ha szezonnak megfelelően van 1 új darabod. Ettől is jól fogod magad érezni és kiegészíti a meglévő ruhatárad.

Ha nem vagy biztos magadban, nehezen válsz meg régi daraboktól, kérj segítséget. Rendezzük át együtt a gardróbodat.