Divattippek

Alcím: Szeretnél új színt, új stílust az életedbe? Itt találsz néhány tanácsot! 
Alt
2020-03-26 15:15
...

Itt a piros hol a piros?

Nekem a piros színre ezek az asszociációk ugranak be:  tüzes, nyílt, bátor, meleg, forró, élénk, energikus, élettel teli, mozgékony, aktív, akaratos, főnök, karakteres, nyughatatlan, mozgásban levő, haragos, dühödt, gyulladt, kihívó, tilos, szerelmes, szexis … de valószínűleg lehetne még folytatni a sort. Biztosan neked is van még rá gondolatod.

Társulhatnak hozzá pozitív és negatív tulajdonságok, ezért nem mindegy, hogy mikor, hogyan és hova viseled.

Milyen pozitív tulajdonságait tudod kihasználni? Munkahelyen és a magánéletben a magabiztosságot és energikusságot adó tulajdonságát. De … az izgató és érzéki tulajdonságait csak a magánéletben ajánlott használni, munkahelyre nem való. Ez ugye nyilvánvaló. Amennyiben csábítás a cél a vörös rúzs és a piros tűsarkú ellenállhatatlanná tesz. Ez tény! Első munkahelyi alkalomra se vedd föl, ha éppen új munkahelyen kezdesz dolgozni, valamint állásinterjúra sem. Mert valóban vannak negatív felhangjai is a pirosnak, a szexin túl, mint agresszív, fenyegető, uralkodó, hivalkodó.

Tehát egyaránt közölhetsz magadról pozitív vagy negatív információt, mielőtt még megszólaltál volna. Tudod, az egész megjelenésed kommunikáció, csak szavak nélkül.  Lehetsz nőies vagy közönséges, lehetsz szexi vagy elegáns. Mégis hol a jelentések között húzódó határ?

Azt minden bizonnyal kijelenthetjük, hogy energizál a látványa és a viselése is. Ha csak egy csokor friss piros tulipánra nézel, rögtön jobb kedved lesz tőle. Nagy és teljes felületen ezt a színt nem szoktuk hordani, azaz piros monokrómba nem, vagy csak nagyon ritkán öltözünk. Piros monokrómot csak informális helyzetekben viselj, nagyon hangsúlyos, túlzó is lehet, törd meg valamilyen másik színnel.

Viselj viszont valami pirosat, ha figyelemfelkeltésre, elismerésre törekszel. Viselj valami pirosat előadáson, ha te vagy az előadó, mert dinamizmust ad, fenntartja a közönség figyelmét. Ebben az esetben jó lehet egy piros blézer, kendő a nyakban. A lényeg, hogy a felsőtesteden legyen. A piros szoknyától és nadrágtól tartózkodj munkahelyen, előadáson, az már más információt közvetít. Ugyanígy intelek a piros rúzs munkahelyen történő viselésétől, nem tartozik a business look-hoz. Egy puha piros pulóver, vagy nagy sál csodákat tud tenni, ha fáradt és energiahiányos vagy. A piros ellenben remek viselet koktél partykon bálokban,  hiszen eleganciát is közvetít.

Milyen színekkel párosíthatod és mivel nem?

A piros-fekete kombinációt, tudom sokan használják. Nos vigyázz vele, mert nagyon két ellentétes szín, nem ajánlott fele-fele arányban viselni. Egy fekete kosztümhöz pl elég egy piros lánc, vagy kendő a nyakba, esetleg táska. Fordítva szintén. Igen elegáns kombináció a piros fehérrel, finom arany ékszerrel kiegészítve. A kedvelt tengerparti stílus állandó színpárja. A piros kék párosítás inkább sportos hangulatú, semmiképpen nem elegáns. Nos ezen kívül nagy felületű más színnel nem is ajánlom a viselését. Más a helyzet a mintákkal, vegyes színösszetételben virágos, vagy nonfiguratív nyomatokban üde nyárias hangulatot kelt, akár extrém színpárok is jól mutathatnak, mint a piros-lila-zöld kombinációja.

Mint tudjuk az évszakelmélet alapján számos piros árnyalat létezik, fontos, hogy megtaláld a neked illőt. Mert lehet: pipacs, muskátli, tulipán, bor, tűz, eper, tégla, meggy, csipke, alma, málna, som, cékla, burgundi, chili, láva, és brokát piros is!