Divattippek

Alcím: Szeretnél új színt, új stílust az életedbe? Itt találsz néhány tanácsot! 
Alt
2018-09-24 16:30
...

A jó megjelenés és a tudatos öltözködés nem azt jelenti, hogy folyamatosan új ruhákat vásárolsz!  Sőt! Egyszer kell jól belőni a ruhatárad és évekig tudod viselni. Ha nem unod meg és ha nem változik az alakod. De látva a gardróbodat, elfekvőben bőven van pár zsáknyi ruha, ami már az unalom kategóriába tartozik, de valamiért mégsem válsz meg tőle. Csak tartogatod. Miért is???

A tudatos öltözködés jól összehangolt gardróbot jelent és azt, hogy nem vásárolsz meg adhoc darabokat. A kereskedelem pont erre hajt. A pillanatnyi érzésre, elcsábulásra, a látványra. Ezért jó, ha pontosan tudod, hogy mi áll jól neked, ha ismered magad kívül-belül. Tudd, hogy milyen az alakod, mik a lehetőségeid, milyen színek állnak jól.
Az a tapasztalatom, hogy sokszor alábecsülöd magad. Nekem ez úgysem áll jól .... Van egy másik irány is, nekem ez tuti jól áll.... aztán a látvány mégsem ezt mutatja.

Szóval nehéz helyesen, objektíven értékelni magad. Ezért jó egyszer átesni egy komplex stílustanácsadáson, hogy ne legyenek kétségeid. Egyszer (vagy többször. át kell esni nagy szelektáláson. Itt az ideje, hogy végre tisztában légy az adottságaiddal. Hihetetlen módon megnövel az önbizalmad, ha “jól” nézel ki, ha jólöltözött vagy. Mint mondtam, ez nem állandó vásárlással jár! Hanem a tudatosan összeállított gardróbról szól. Ruháid szabása passzoljon a valós testméretedhez. Legyen színvilágod ami jól áll, kiemel. A gardróbod tükrözze az életstílusod. Gondold végig, mivel töltöd a heted (napjaid) legnagyobb részét. Nyilván abból a stílusú ruhából kell a legtöbb. Ez ilyen egyszerű, aztán jöhet a többi, arányosan a heti (napi) életviteledhez.

Válj meg azoktól a daraboktól, melyeket évtizedek óta hordasz, vagy már nem hordasz, de ott áll a szekrényedben. Válj meg attól, amit kihíztál, kifogytál. Válj meg a kinyúlt, kibolyhosodott pulcsiktól, az eldeformálódott pólóktól a divatjamúlt daraboktól. Ne sajnáld őket, teremts helyet az újnak!

Szekrényed legyen szellősebb, átláthatóbb, rendszerezett. Tarts annyi ruhát, amennyi helyed van, ne legyen zsúfolt. A színek legyenek jól kombinálhatóak. Legyenek alapdarabjaid és kiegészítőid. Legyen jó tárolóhelyed, hogy mindig kéznél legyen minden.

Ha nem megy egyedül, kérj segítséget. Itt vagyok. Fogd ezt úgy fel, mint egy tréninget. Én vagyok a személyi edződ, aki segít elérni a céljaid. A változáshoz idő kell, de indulj el, mert anélkül nem lesz változás!