Egy nő nézi magát a tükörben és öregnek csúnyának érzi magát.
Ezt teszem, amikor öregnek, fáradtnak és csúnyának érzem magam.
A belső érzés nem egyenlő a valósággal
2024-01-12 04:15
...

Ezt teszem, amikor öregnek, fáradtnak és csúnyának érzem magam.

Kövérnek, csúnyának és öregnek érzed magad, amikor reggel öltözködnöd és indulnod kell?  

Nos az estek többségében ez nincs így, csak te látod magad ilyennek. De mégis valós a probléma, amikor ott állsz a szekrény előtt és válogatsz a ruháid között, hogy vajon melyikben mutatnál jobban ma. Majd kiveszed a farmerod, vagy az állandóan nyúzott szoknyád és egy pulcsit hozzá, legyintesz egyet rá, hogy eh, úgyis mindegy ilyen vagyok és kész.

 

Hidd el elég gyakran hallom az első mondatot, hiszen már 30 éve nőkkel dolgozom. Kérlek ne gyötörd magad!

Azt hiába mondanám, hogy legyél elégedett, mert mindened megvan, kezed lábad, látsz, hallasz. De azt tudom, hiszen saját tapasztalat, hogy amikor én is öregnek és csúnyának érzem magam - ige van ilyen - akkor csakazértis előveszem egy tuti ruhámat, amiben mindig csinosnak érzem magam, sőt az a jó ilyenkor, ha kicsit elegánsabb az átlagtól, nagy gonddal készítem el a sminkem és a frizurám is. Figyelek az összhangra és arra, hogy ne lapos cipő legyen rajtam. Ékszert is választok, hogy a harmónia meglegyen, majd egy lebbenő parfümöt fújok magamra. 

Tadammm és működik!

Amikor tükörbe nézve, azt dünnyögöd az orrod alatt, hogy na, a korom ellenére egészen jól össze tudom kapni magam, BINGÓ! Ezt az érzést hangulatot produkáld minden nap, de akkor különösen, ha becsmérlő gondolataid támadnak magaddal szemben. 

Nem megy egyedül? Itt vagyok segítek. Van rá működő rendszerem. Csak kattints ide.