Kék Púder kozmetika
2023-04-06 19:15
...

Divattrendek jönnek-mennek… de mennyire hatékonyak a legújabb csodaszerek?

Volt idő, amikor a súlyosan mérgező belladonna volt a trendi a szépségápolásban, most meg éppen a bőr savazása. De vajon mennyire hatásosak a divattrendek, és honnan tudod eldönteni, hogy melyiket érdemes kipróbálni?

Tudtad, hogy minden kornak megvoltak a nagy szépségtrendjei? És azt is tudtad, hogy ezek közül gyakran volt olyan, ami súlyosan mérgezte a nők testét, vagy maradandó károsodást okozott a vágyott szépség érdekében? Vegyük csak górcső alá a szépségtrendeket! 

Miért beszélünk trendekről a divatban?

Két oka is van annak, hogy a szépségápolásban a dolgok nem állandóak:

  1. Egyrészt természetesen mindig vannak új felfedezések, hatóanyagok, rutinok, amik viharsebesen terjednek. Az más kérdés, hogy ezek valóban egészségesek, és hosszú távon fenntarthatók-e.
  2. A divatipart nem véletlenül hívják iparnak; egy egész üzletág épül rá, méghozzá sokmilliárd dolláros üzletág, aminek érdeke, hogy mindig legyen valami újdonság, amit el lehet adni. Ezzel vissza is kanyarodtunk oda, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ez a legújabb bőrápolási trend egészséges és fenntartható is.

Hogyan alakítható ki egy állandó szépségrutin?

Csakis szakemberrel! A mai kor nője rengeteg internetes tartalmat elér, kísérletezhet, ha akar, nézhet bőrápolásról, sminkelésről, hidratálásról videókat, DIY megoldásokat. De biztos, hogy azon a bőrön akarsz kísérleteket végezni, ami utána életed végéig veled marad? Sokkal biztonságosabb, ha nem teszed ki magad ennek, ahogy a mondás is tartja: nem viszed vásárra a bőröd! 

Egy megfelelően kialakított szépségápolási rutinnal, kipróbált kozmetikumokkal, szakember tanácsaival megelőzheted, hogy üzleti alapon válassz, kísérleti nyúl legyél, és hogy a bőröd vagy a szépséged bánja egy-egy aktuális trend meglovagolását. 

Akkor felejtsd el az újdonságokat?

Nem arról van szó persze, hogy ne lehetne újdonságokat kipróbálni – de azért jobb, ha ez egy meglévő rendszerbe illeszkedik. Nagyjából úgy, mint ahogy felesleges felkenni egy szempillaspirált és egy rúzst, ha előtte nem ápoltad a bőröd és éppen segítségért kiált. Egy jó szakember figyelemmel kíséri a szépségápolás legújabb fejleményeit, és nem csak a marketing-anyagokat olvassa el, hanem az összetevőket és a tapasztalatokat is.

Nálam alapvetően megválogatott márkákkal, kipróbált, a megfelelő vizsgálaton átesett termékekkel találkozhatsz, amelyeket a te igényeidhez, a bőröd, stílusod, szokásaid figyelembevételével válogatunk össze közösen.

A kozmetikai rutin nem csak a bőrödre vonatkozik!

Ahogy a hajadat is jó esetben pakolás alá teszed havonta, hetente, úgy a bőröd is megérdemel ennyi törődést. Sőt, nem csak a bőröd, hanem a lelked is! Kozmetikámban olyan kezeléseket alkalmazok, amik felfrissítik a test mellett a lelket is, belső és külső ragyogással töltve el téged. Mert a szépség alapja: a nyugalom.

Az öregedés nem a bőr bűne

Szerencsére ma már nem divat, hogy múlhatatlan fiatalságot „varázsoljunk” a bőrünkre. Az életkor nem bűn, az öregedés pedig csak egy természetes folyamat. Az én dolgom nem az, hogy kellemetlen és fájdalmas kezelésekkel ráfeszítsem az öregedő bőrt az arcra, vagy hogy valamilyen maszkot alkossak az élő arcon. A módszerem inkább olyan, mint a manapság egyre nagyobb teret nyerő slow-életérzés: egyetlen életed, egyetlen tested van, szeresd és tiszteld. A kort széppé tenni, az öregedés jeleit finomítani, kiegyensúlyozni, a bőr megereszkedését elodázni kizárólag az egészség, a hidratáltság és a jó rutinok kiépítésével lehetséges. 

Ha kíváncsi vagy a módszeremre, ha szeretnél testileg és lelkileg is felfrissülni, és szépnek érezni magadat, szívesen megmutatom, hogyan tudod természetes szépséged kozmetikumokkal, kezelésekkel előcsalogatni a téli álmukból, az öregedés jeleit lassítani. Látogass el hozzám!