Alt
2018-09-24 21:30
...

Gyakori kérdés a vendégeim körében, hogy mi a véleményem a depiláló gépekről? A depiláló (nem epiláló!) gépek tulajdonképpen a csipesz funkcióját tudják, csak gyorsított tempóban. Az ideiglenes szőreltávolító eljárásokat összefoglaló néven depilációnak nevezzük. Egyszerre nagyobb területet tudsz vele szőrteleníteni gyorsabban. Ideális megoldás, ha gyors a szőrnövekedésed, és gyakran kell szőrteleníteni. 


Jól jön a nyári időszakban, amikor szintén gyakrabban kell depilálni. A gyantázáshoz köztudottan meg kell várni azt az 5-6 mm szőrhosszt, hogy a gyanta és a gyantapapír megragadjon benne. Valóban nehéz kivárni és addig dugdosni a lábunkat, nadrágba bújni ebben a melegben. De érdemes kivárni! A gyanta hatása nagyon sokáig tart, legalább egy hónapig és egyre lágyabb-véknyabb szálak nőnek ki utána. 


Fontos! A gépet a szőrnövéssel ellentétesen mozgasd. Figyelj arra, hogy kellően lassú legyen a mozdulat, ha túl gyorsan húzogatod, a szálak csak eltörnek, és benőnek. Ha jól csinálod a szőrszál teljes hossza eltávozik a szőrtüszőből. Ellenkező esetben gyakori lesz a benövés, ami gyulladássá alakulhat. Benövés ellen zuhanyozáskor lehet erőbben dörzsölni a bőröd mosdókesztyűvel


Ha Te is használsz ilyen depiláló gépet, nem árt betartanod néhány szabályt. Elő és utóápolás: Szőrtelenítés előtt fertőtleníts, hogy elkerüld a fertőzést. Használhatsz fertőtlenítő sprayt, pl Octenisptet, fertőtlenítős törlőkendőket, de a szimpla zuhanyozás is megteszi. Ha zuhanyozás, fürdés után depilálsz könnyebben jönnek ki a szálak. Utána használj nyugtató krémet a teljes felületen. 48 óráig ne napozz, szoláriumozz és ne menj olyan helyre ahol fertőzödhetnek a mikrosebek.


Fáj? Igen, de szokni lehet. Aki már évek óta csinalja, meg se kottyan neki.
A depilátor nem alkalmas a hónalj és intim területek szőrtelenítésere. A bőrt könnyen megrántja, becsípi, az érzekeny terület véraláfutásos lehet. Erre tutira maradjon meg a gyanta. Legjobban lábon és karon hasznláható. 
Használat után ne felejtsd el a fejet fertőtleníteni.