Alt
2020-09-25 16:45
...

Ahogy én látom.  Mit tegyél ha a bőröd így  öregszik?

Miből gondolhatod, hogy anti-ageingre van szüksége a bőrödnek? Különböző tüneteket más anyagokkal érdemes kezelni. Nem mindenkinek való ugyanaz a krém. Nézzük sorban mit látok én és persze mit tapasztalhatsz Te is magadon?

  • Bőröd petyhüdt, rugalmatlan. Mit érezhetsz? Megfogva, kicsit meghúzva a bőröd, azt érzed, hogy rugalmatlan, nyúlik, nagyon puha, nehezen ugrik vissza a helyére. A bőr fogásra kelt tészta állagra emlékeztet leginkább. (elnézést de így van)  Az arckontúrod hamar megereszkedik. Ez leggyakrabban vékony testalkatú hölgyeknél fordul elő, nincs kellő zsírszövet a bőr alatt, ami támasztást adna neki.   Ezenkívül a kötőszövet kollagén-elasztin állománya nem elegendő. A kollagén felelős a támasztásért, az elasztin a rugalmasságért. Ezt tudva egyértelmű, hogy a kollagén elasztin szintézis növelésére és a lebontó folyamatok csökkentésére kell törekedni krémválasztáskor. Olyan krémet válassz, ami a bőr tömörségét és rugalmasságát fokozza. Cél: a kötőszövet erősítése, a tónus fokozása és az arckontúr javítása.  A Matisnál ezt a  Densité sorozatban találod meg, amely olyan mint egy építőmester. Aminosav komlexe (glicin,glutamin,prolin) szabályozza az öregedésért felelős citokineket. Az antioxidánsok (E, C) fokozatosan szabadulnak fel fény hatására a nap folyamán.

 

  • Sok apró felületi ránc van az arcodon, gyakran nem feltűnő (persze nem neked). Olyan mintha apró, szinte láthatatlan háló szőné keresztbe-kasba a bőrfelszíned.  Bőröd gyakran húzódik,  mosolygáskor különösen látszanak a ráncaid.  Ezeket dehidratációs ráncoknak nevezzük. Pont azért, mert nem az arcod mimikai izmainak mozgása váltja ki, hanem a vízhiány. Kevéssé hidratáltad a bőröd, vagy genetikailag ilyen típusú, hogy nem képes sokáig megtartani a vizet. De jó hírem van, gyorsan javítható a bőrfelszín állapota a Corrective sorozattal, mely kifejezetten, a többféle molekulatömegű  hyaluronsavnak és feltöltő mikroszféráknak köszönhetően látványosan, szinte azonnal javít a bőrminőségeden.

 

  • Mély, látható ráncaid vannak, melyek akkor is látszanak ha nem mosolyogsz.  Sajnos az arcodon akkor is látszanak a ráncok, ha láthatóan a bőrfelszíned egészséges színű és nincs különösebben megereszkedve. Bőröd nagy valószínűséggel zsírhiánnyal küzd, mely párosulhat mélyrétegi vízhiánnyal és alacsony kollagénszinttel. A megoldást a  Kaviár sorozatban fogod találni, mely stimulálja a sejtek megújulását, ásványi anyagokkal tölti fel a bőrőd. Ezen felül a termékekben megtalálható a tengeri glikogén, omega-3, zsírsavak, tamarind és retinol, amelyek együttesen segítenek a ráncok halványításában.