Fényvédő kell a bőrnek és nem csak nyáron a tengerparton.
Békésen lefeküdtem egy tengerparti nyugágyra
avagy a leégésem története
2023-08-07 14:30
...

3 napig volt egy gyönyörű TENGERKÉK színű, ráadásul giga méretű strandkendőm.

Miért csak 3 napig? Mert elhagytam. Azóta is sajnálom. Egy máltai nyaralásomon leptem meg magam vele és ott el is hagytam a tengerparton.

Pont akkor, amikor leégtem. Hogy én leégtem? Bizony, nem vagyok rá büszke, ez évekkel ezelőtt volt, na jó, ez nem mentség, hiszen már kozmetikus voltam.

Képzeld, épp felhős volt az ég, sőt kifejezetten borús, hideg azonban nem volt. Fogtam a csodaszép tengerkék strandkendőmet és békésen lefeküdtem egy tengerparti nyugágyra, mégpedig napernyő alá! Ahogy az lenni szokott, olvasás közben elszenderedtem és nem kentem be a testem fényvédővel. Csak az arcom. Mit mondjak, estére jött a meglepetés, piros, égő bőr formájában. Míg élek nem felejtem el. Jó lecke volt.

Kék színű strandkendő

 

TANULSÁGOK

Az árnyék nem ad védelmet az UV ellen, sem a hideg, amikor síelsz, kirándulsz a hegyekben, sem a víz, amikor épp lubickolsz a tóban, tengerben, sem a szél, amikor kellemesen hűsít és nem érzed a nap melegét. Fogadd meg! Nem védenek!

 

 

A szabadban csak a fényvédővel tudod védeni a bőröd, valamint megfelelő ruházattal, ami takar.

DE! Zárt térben nincs szükséged fényvédelemre. 

 

Fontos tudnod, ha fényvédőt használsz, alaposan tisztítsd le a bőröd estére. Nem elég a víz, mert az nem fogja leoldani a krémben lévő hatóanyagokat és a zsírtartalmat.

Lehet-e sminkelni fényvédővel együtt? Igen lehet, csak egy kicsit másképp. A fényvédők többsége egy kissé fényes, vagy akár fehér finish-t hagy a bőrödön. Ma már egyre több kutatás történik ebben az irányban, hogy hogyan lehet egyre könnyedebb állagú fényvédőt gyártani. Akár mistek, lotionok formájában. Nézegetni kell a kínálatot, mert gyorsan fejlődnek a fényvédők textúrái. Ha szeretnéd, segítek, magam is sokat tesztelek. 

De addig is remek sminkelős trükköket tudok neked mutatni, amelyek fényvédő használata mellett is jól működnek. Gyártottam több Beauty Snack videót ebben a témában, melyet a megnézhetsz az insta és fb oldalaimon is.