Divattippek

Alcím: Szeretnél új színt, új stílust az életedbe? Itt találsz néhány tanácsot! 
Vezérkép:
2019-05-17 16:00
...

Egy férfi vendégem gondolatait olvashatod alább:

Gondolatok a divatról, sminkről, összhatásról, amit a férfi szeme lát.


 

Az én szemem a változásokra „szakosodott”, tehát először azt veszem észre, ha valami változott egy nőn: a haja, a ruhája, a sminkje, a körme. Ez megfigyelés kérdése is. És nagyon örülnek a kolléganők, ha észreveszem, hogy fodrásznál voltak, új ruhát vettek, vagy más sminket használnak.

Megmondom persze, mit nézek először egy nőn: a szemét, mivel az „a lélek tükre”. A következő fontos dolog számomra az összhatás, és főként az összhang, ezt veszem észre. Tetszik ha a smink összhangban van a ruhával és mindkettő a nő természetes adottságaival. A természetellenes kirívó dolgok, sminkek számomra nem vonzóak, a színek összhangja az amit nézek, személy szerint a pasztell színeket kedvelem jobban, de nyilván ez ízlés dolga. Jó ha a nő tudja mi áll jól neki … mert ezt én is észreveszem.

Ami azonnal feltűnik még a festett, ...főleg a rosszul festett haj. Először is, ha a tövén látszik a lenövés, azaz ott már szőke (vagy ősz), míg máshol barna, vagy fordítva, ezt rögtön észreveszem. Ami önmagában, mármint a festett haj nem zavaró ha karban van tartva. A jó frizura nagyon sokat lendít az összképen.

Nagyon sok nő nem tudja, mit kellene hangsúlyoznia a smink segítségével, és mit eltakarni vele. Ezért természetesen szép nők is képesek mesterségesen „elcsúfítani” magukat. Számomra visszatetsző tud lenni egy rossz sminkkel megjelenő nő. Volt szerencsém anno… az Ez a Divat c. újság „Átváltoztajuk” szalonjában látni, amint egy teljesen átlagos külsejű hölgyből bombázót „varázsolnak”, aki után mindenki megfordul. Ez a stylist „tudománya”. És mi, férfiak, ezt értékeljük. Igen megnézzük és megjegyezzük a szépet! És igen feltűnik ha zsíros a bőr, és ápolatlan.

Úgy gondolom egy nő nem csupán magának öltözik, bár hallottam ilyen megjegyzést hölgyektől – hanem a környezetének is, különösen a munkahelyének, ahol kapcsolatokat kell ápolni és sokszor tükrözni kell egy cég imidzsét.