Divattippek

Alcím: Szeretnél új színt, új stílust az életedbe? Itt találsz néhány tanácsot! 
kekpuder.hu
2021-05-08 11:45
...

Hogyan alakítható ki a saját személyes stílus?

Mi az amitől azt mondják valakire, az öltözékére, az otthonára hogy olyan “Katás” vagy olyan “Csillás”? Miért van az, hogy egyikünknek jól áll a fodros, virágos blúz, míg másikunknak a bakancs is remekül áll?

Csupán a testalkattól függ vajon? Korántsem. Akkor mi az a plussz, ami megadja a  saját stílust? Ez a személyiség. Ez határozza meg a stílusjegyeket! Ezért nem lehet sablonban gondolkodni, amikor stílustanácsadásról beszélünk. A személyiség határozza meg, hogy mit tudsz magadon elfogadni, miben érzed jól magát. Az a lesz a stílusod.

Hogyan tudod ezt bátran kifejezésre juttatni? Nos ebben sem vagyunk egyformák. Lehet valaki extrovertált vagy introvertált típus. Ha extrovertált a személyiség vagy, könnyen kifejezésre juttatod a véleményed, ez megmutatkozik az öltözködésedben is. Amennyiben introvertált típus vagy, nehezebben mutatod meg ki is vagy valójában

4 tipp a személyes stílusod kialakításához.

A jó hír az, hogy a stílus alakítható, fejleszthető!  Az alábbi ötleteket ajánlom:

KERESGÉLJ

Inspirációnak nézegess fotókat, magazinban, interneten. Nagy gyűjteményre lelhetsz a Pinteresten. De véletlenül, olvasgatás közben is találhatsz remek ötletet. Mentsd el magadnak azokat a képeket amelyek tetszenek, függetlenül attól, hogy fel mernéd-e venni vagy sem. Találhatsz magadnak olyan személyiséget, aki minta a számodra. Nem feltétlenül híres emberre gondolok, bár lehet, ha tetszik a stílusa ... de lehet, hogy egy kedves ismerős fog inspirálni. Ha nyomtatott médiában találsz számodra kedves fotókat, azokat vágd ki, gyűjtsd össze, akár mappába is rendezheted őket. Ne csak ruhákat gyűjts, hanem ékszereket, sálakat, táskákat, cipőket, bármit ami megfog, színvilág is lehet, amit közel érzel magadhoz. Nézegesd őket többször, vedd elő, fontos, hogy “szokja a szemed” a látványt.

PRÓBÁLJ

Próbálj ki magadon először egy-egy darabot. Figyeld magad, hogy érzed magad benne, milyen visszajelzéseket kapsz másoktól. Amennyiben egy szett nagyon megtetszik valaki máson, lemásolhatod, próbáld ki magát benne. Hogy áll, milyen érzés viselned?

INSPIRÁLÓDJ

Minél többet inspirálódsz képek által, annál könnyebben fogsz vásárolni, mert a szemed úgymond “rááll” arra a színre, formára, amit sokat néZEL és könnyebben észre fogod venni az üzletekben. Miért is? Természetes, hogy azokat a képeket fogod nézegetni, amelyekhez vonzódsz, amelyek tetszenek, vásárláskor azokat fogod keresni. Így szép lassan átalakul a ruhatárad. Bátrabb leszel.

HANGOLÓDJ

Ha rátalálsz arra a stílusvonalra, amiben jól érzed magad, jöhet a finomhangolás. Az úgynevezett finomhangoláshoz nagy segítséget nyújt a stílustanácsadó. Segít az alábbi és hasonló kérdések megválaszolásában, hogy igazán stílusossá tegye a megjelenésed.

  • Hogyan viseld az öltözéked munkahelyen, otthon, városi viseletben, alkalmi megjelenéskor?
  • Hogyan illeszd a stílust a testalkathoz?
  • Mintás legyen vagy egyszínű, ha mintás akkor milyen?
  • Milyen textúra , anyagminőség illik a hozzád?
  • Milyen színvilágot alakítson ki?
  • Hogyan és milyen kiegészítőket használj az öltözékedhez?