AltAlt
2018-11-16 15:45
...

Ha változtatni szeretnél a megjelenéseden ...

Először is fogalmazd meg a legfőbb okot. Jó ha tudod, hogy mivel állsz szemben, különben nem tudsz változtatni rajta. Mindig könnyebb egy olyan szokáson, dolgon, helyzeten változtatni, ha pontosan meg tudod fogalmazni a problémát. Az első részben felsoroltam a leggyakrabban előforduló okokat:

  1. nincs időm
  2. nincs kedvem
  3. nincs ötletem
  4. nem tudom mi áll jól

 

Most fogalmazd meg a célod! Mire vágysz? Hogyan szeretnél kinézni, amikor lelki szemeid előtt látod magad? Szeretnél gyakrabban szoknyában járni? Szeretnél úgy kinézni, mint a szomszéd Ágika, aki minden reggel olyan mintha skatulyából húzták volna ki? Szeretnél már reggel sminkelten indulni, hogy ne gyűrött arccal érkezz be a munkahelyedre? Jó lenne egy olyan gardrób, ahonnan bármit kivehetsz, mert minden jól áll?

Nos, most jön a neheze. Megszületett benned az elhatározás. Döntöttél is, hogy elindulsz új utakon. A harmadik lépés, ahol leggyakrabban elcsúszol, az a kitartás. Arra biztatlak ne add fel! Lépj ki a megszokottból, merj változtatni.

Ha már tudod mi a Te problémád és meg tudod fogalmazni a vágyad is, akkor jöhet a megvalósítás. Itt egy kicsit elszomorítalak, ugyanis megvalósítás nincs befektetés nélkül. Ez a befektetés nem csupán anyagi természetű (persze arra is szükség lesz előbb-utóbb), hanem energia és idő befektetés. A szokásaid nagyon gyakran kényelemből fakadnak. Ezt úgy fogalmazod meg, hogy nincs időm, nincs kedvem, nincs ötletem, nem tudom mi áll jól. Amikor megszokásból a szekrényedben “elöl” lévő ruhát veszed fel újra és újra vagy az egyszerűen elérhető farmert választod, vagy a megszokott biztonságot nyújtó, mindent takaró pulcsit húzod magadra. Ez mindig kényelemből fakad. A másféle választáshoz energiát kell befektetned. Pl:

  1. Nem tudom mi áll jól: Meg kell ismerned testi adottságaid. Na nem a téves testképedről beszélek, hanem a valós testedet. Objektíven. Neked is vannak előnyös testrészeid, kiemelendő szépségeid. Tudom, mert mindenkinek van. Hangsúlyozd a nyakad, dekoltázsod, vagy a derekad, lábad, attól függően, milyen a testalkatod. A Stílustanácsadáson pontos képet kapsz magadról, sőt használati utasítást is magadhoz.
  2. Nincs időm: Át kell rendezned a szekrényed. Ez egy nagyon fontos lépés, hogy átlátható legyen, rendszerezett. Tudd hol és mit talász. Gyakran azért nem veszel fel egy ruhát, mert megbújik a hátsó sorban és nem látod. Válassz ki egy rendszerezési elvet, mint pl azonos típusú darabok kerüljenek egymás mellé, vagy színek szerinti csoportosítás. Dobozolj, szortírozz, címkézz. Bármi, ami megkönnyíti, hogy tudd mit hol találsz. Ezzel rengeteg időt tudsz spórolni a reggeli öltözködésnél. Ha egyedül nem megy, válaszd gardróbrendezés szolgáltatásomat.
  3. Nincs kedvem: Régi ruháktól meg kell válnod. Helyet foglalnak a szekrényedben. Sokszor azért sincs kedved öltözködni, mert tele vagy régi ruhákkal Biztosan tartogatsz olyan darabokat ( a cipők is ide tartoznak), melyek már elhasználódtak, elnyúltak, túl régiek és már meguntad őket. De az is lehet, hogy változott a testalkatod, az ízlésed, vagy másféle munkát végzel és másképp kell öltöznöd. Tudod, minden újításhoz az első lépés a régi kiszelektálása. Teremts helyet az újnak!
  4. Nincs ötletem: Új ruhákat kell venned! Itt anyagi befektetésre is szükséged lesz ez egy idő után elengedhetetlen. Cserébe óriási lendületet fog kapni a megjelenésed. Értékeld magad annyira, hogy vásárolsz magadnak időnként új darabokat, meglátod sokkal nagyobb kedvvel fogsz öltözködni. Sőt új ötleteket ad a régebbi darabok kombinálásához. Ehhez azonban jól átgondolt vásárlásra van szükség. Nem arra buzdítalak, hogy most aztán mindent bele, cseréld le a ruhatárad, hanem pontosan arra, hogy mennyi lendületet, ötletet tud adni pár új darab, ami kiegészíti a korábbi (már kiszelektált) gardróbodat.
  5. Plussz egy tipp: nézd meg Ötletválfa videómat itt http://kekpuder.hu/blog/otletvallfa hogyan készíthetsz előre magadnak komplett szettet.

 

Merj több időt szánni magadra. Valószínűleg eleinte több időbe fog telni reggel felöltözni, időben elkészülni, de ez a részidő javulni fog amikor rutint szerzel benne. Jobb lesz a kedved, nő az önértékelésed és nem utolsó sorban pozitív visszajelzéseket fogsz kapni a környezetedtől, ami valljuk be ... nagyon jólesik.