Bőrápolás

Vezérkép:
2020-11-07 21:30
...

 

Egy új trend van kialakulóban. A clean-beauty, azaz a “tiszta” szépítőszerek divatja. Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy amelyik krémes tégelyen olvasható az organikus vagy natúr stb… jelzés, az csak jó lehet. Nos ez nagyon lassan, de végre megdőlni látszik. 

A tudatos bőrápolók figyelemmel kísérik az INCI-t krém vásárlása előtt. Böngészik az összetevők listáját és ha nem trendi anyagot találnak benne, akkor szóba sem jöhet a vásárlás.

Pedig nagyon sok növényi összetevő, vagy illóolaj bizony bőven adhat okot bőrirritációra. Nem elég csupán az, ha nincsenek benne parabének vagy nem tartalmaznak paraffin származékokat. A mindenmentes krémeknek kétségbe vonható a hatása. Ugyanígy a kakaóvajjal, sheavajjal vagy kókuszolajjal kenegető tábor is hiába várja bőrének javulását csupán egyetlen összetevőtől. Nem is beszélve az anti-ageing hatásról. 

Ha komoly eredményre vágyunk, bizony hasznosak lehetnek a tudományos kutatások alapján, mesterségesen előállított hatóanyagok. Ki ne akarna megszabadulni a ráncaitól a barna foltjaitól, vagy az aknéktól és gyulladásoktól? Nos nem ördögtől való, sőt ma már bizonyított hatásokkal rendelkeznek a mesterségesen előállított összetevők. Komoly kutatási háttérrel rendelkeznek.

A tiszta kozmetikum - clean beauty irányzat pontosan ezt hivatott tükrözni. Attól, hogy egy összetevő természetes még nem jelenti azt, hogy nem lehet ártalmas a bőrünkre, de fordítva is igaz a mesterséges nem egyenlő a károssal. 

 

Nagyon örülök ennek a nézetváltásnak! Ideje elismerni az okos krémeket, hiszen látványos eredményt tudnak produkálni. A clean-beauty címkével elismert termék kritériuma, hogy nem tartalmazhat olyan anyagokat,amelyek mai trend szerint ártalmasak lehetnek a bőrünkre. Mivel a trendek állandóan változnak, így a lista is módosulhat időnként.