Könyvbemutató mentpauza és bőrápolás
Mindent a változókorról
Könyvbemutató és bőrápolás
2024-02-11 05:45
...

Könyvbemutatón jártam. Iványi Orsolya országjáró turnéra indult a Mindent a változókorról, frissen megjelent könyvével, így volt lehetőségem személyesen is megismerni.

Tavaly a Toszkán Love Story könyvén mosolyogtam át magam, 40 feletti nő sztorija randikról, házasságról, költözésről. Arra már nem emlékszem, hogy egy riport kapcsán vettem-e meg a könyvet, vagy a könyve után kezdtem-e el követni őt a social mediában, de mindegy is. 

Új könyvében, egy hatalmas, minden nőt előbb vagy utóbb, de érintő témába ásta bele magát, a legapróbb részletekig. Ha érdekel olvasd el a könyvét, még én is most kezdek bele.

Engem szakmai szempontból is érdekel a változókor, tudod egyre többet írok, a slow-ageingről, a kortalan nőkről. A változókor szerencsére, nálam nem járt drasztikus tünetekkel, bár épp elég drasztikus volt számomra, mikor a bőröm kezdett megszottyanni.

A bőrünk állapota sajnos,  a hormonok hiányával arányos mértékben kezd leépülni és átgondolt terápiát igényel a karbantartása. Ha magadra ismersz, nem a véletlen, (hanem a menopauza) dolga. Mint megtudtam a menopauza időszaka, sokkal hamarabb kezdődik, mint ahogy észrevennénk. De miért is lepődök meg rajta, nem tudom, hiszen a kozmetikában számtalanszor elmondom, hogy a leépítő folyamatok 25 éves kor után már beindulnak.

Egyszerűen megváltozik az egyensúly a fel és leépítésben, a mérleg nyelve, ha kicsivel is de lefelé billen. Prevenció! Addig amíg lehet! Már erről is sokat írtam. A biológia törvényeit nem tudom sem megváltoztatni, sem figyelmen kívül hagyni. De mélyen megérintett az elmúlás gondolata, így közel a 60-hoz. Még jobban figyelek az egészségemre, az életvitelemre, a szépségápolásomra és a külsőmre. Ezt így all-in. Nem találomra kenem a bőröm, pontosan tudom mire van szüksége és azt meg is kapja. Sokkal jobban odafigyelek a megjelenésemre, de erről is sokat írtam már. A testem karbantartása létfontosságú lett, szó szerint az életem függ tőle, ezért jó ételeket eszek és rendszeresen mozgok. Így élek és ezt kommunikálom, tarts velem, segítek amiben tudok.