Alt
2018-11-10 16:15
...

Mi az ami megakadályoz abban, hogy “jól” öltözz? (Stilusosan, csinosan, nőiesen) Pontosan úgy, ahogy gondolatban elképzeled magad, s aztán a valóságban nem valósítod meg.

A leggyakoribb válaszok:

  • nincs időm
  • nincs kedvem
  • nincs ötletem
  • nem tudom mi áll jól

 

Először is fogalmazd meg a legfőbb okot. Jó ha tudod, hogy mivel állsz szemben, különben nem tudsz változtatni rajta. Mindig könnyebb egy olyan szokáson, dolgon, helyzeten változtatni, ha pontosan meg tudod fogalmazni a problémát.

 

Nézzük a lehetséges okokat sorban.

1. Nincs időm. Ez többnyire reggel fordul elő. Ha családban élsz, el kell látnod a családot és magadra már nem marad időd. Lehet, hogy későn kelő típus vagy, szeretsz “csak” még egy kicsit az ágyban maradni, s aztán rohanás a vége. Talán időben kelsz, de egyszer csak azt veszed észre, hogy már indulnod kell, úgy elszöszmötölted az időt.

2. Nincs kedvem. Mikor tör ez ránk Nőkre? Mindenféle csalódás után, amikor az életed hirtelen szürkének tűnik, elhagytak, becsaptak, leráztak. De lehet egy életközepi válság okozta hangulattalanság, mikor rádöbbensz, hogy “öregszel” és minek törjed magad, fiatalabb úgysem leszel. Előfordulhat, hogy felszedtél pár kilót, s tükörben nézve magad lesajnálóan mondod: “erre az alakra... minek”. Valamint ide tartozik minden veszteség érzés, haláleset, válás, gyerekek kirepülése, munkahely elvesztése, pozíció vesztés.

3. Nincs ötletem. Leggyakrabban az időjárással áll összefüggésben. Amikor hőség van, azon gondolkodsz, hogy mi az a leglazább ruha, amit el tudsz magadon viselni? Ha éppen esik: “na most mi a manót vegyek fel, így nem mehetek szoknyában!” Ha beköszönt a hideg, a szél, a fagy tanácstalanul állhatsz a szekrény nyitott ajtaja előtt, hogy most a meleget vagy a csinosat válaszd? A másik eset, amikor ötlethiánnyal küzdesz az, hogy nincs összehangolva a ruhatárad (színek, fazonok, mit mivel) vagy túl régiek, megszokottak a ruháid.

4. Nem tudom mi áll jól. Ez utóbbi eset gyakran előfordul napközbeni eseményre vagy egy esti programra készülve, amikor “valahogy” ki kell nézni. Hozni kellene a formád, de jó lenne ha kényelmes is lenne, hogy ne kelljen feszengeni abban a ruhában egész este. Persze ugyanúgy lehetséges reggel is, de azt valahogy megoldod azzal, hogy belebújsz a megszokott farmerodba, s felveszel mellé egy póló + pulcsi kombót, gondolván, hogy ezzel nagy bakot úgysem lőhetsz. Azonban ha egy konkrét eseményre kell felöltöznöd más a helyzet. Több ruhát felpróbálsz, de egyikben sem érzed magad tökéletesnek. Felveszed s ledobod, már gyűlnek a ruháid halomban az ágyadon. Ismerős?

Ezek a problémák “krónikus” esetben akár együtt is fellelhetők. Mi a megoldás? Elhatározás. Döntés. Kitartás. Befektetés nélkül, nincs változás. A megszokott rutinon nehéz változtatni, de megéri. A változtatáshoz a következő blogban kapsz ötleteket.